Messi ljut na Brazilca: Možda to radi namjerno?

To skoro nikada ne radi, ali sada je javno prozvao sudiju

Messi ljut na Brazilca: Možda to radi namjerno?

E. Škorić

Argentina je sinoć u meču kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo pobijedila Peru s 1:0.

Argentinci su u Buenos Airesu dosta teško, ali ipak zasluženo došli do nove pobjede i našli se na korak od plasmana na Mundijal u Kataru. Jedini gol postigao je Lautaro Martinez krajem prvog dijela, a Lionel Messi se požalio na suđenje.

"Teška utakmica danas. Nije bilo puno prostora za iskorištavanje, a igranje na vjetru otežalo nam je igru. Ovaj sudija radi iste stvari svaki put kada nam sudi. Možda to čini namjerno. U svakom slučaju sretan sam zbog tri boda i korak bliže našem cilju", poručio je kapiten Argentine.

Zanimljivo, sudija je bio Brazilac Wilton Pereira Sampaio (39), koji je Argentini sudio u junu ove godine protiv Urugvaja (1:0) i Ekvadora (3:0) na Copa Americi.

Skoro uvijek kada on sudi, Argentina dobija, ali Messi je očigledno nezadovoljan načinom na koji radi svoj posao.

Ono što je Messija najviše neviralo kod sudije Sampaia je njegova potreba da svako malo prekine utakmicu, pa je dosudio preko 30 falova, uglavnom protiv Perua, koji je imao dva žuta kartona, ali i penal, dok Argentinci nisu javno upisivani u sudijsku bilježnicu.

Argentini slijedi gostovanje kod Urugvaja, a taj meč na programu je 11. novembra.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi