Kimmich uvjeren u prolaz Bayerna

Bavarci gostuju u Parizu

Kimmich uvjeren u prolaz Bayerna

E. Škorić

Nogometaš Bayerna Joshua Kimmich vjeruje da će njegov tim sutra izboriti plasman u polufinale Lige prvaka.

Bayern ima gol zaostatka nakon 3:2 poraza u Minhenu, ali u Parizu će pokušati da anulira taj zaostatak i da ipak dođe među četiri najbolje ekipe na Starom kontinentu.

"Uvjeren sam da ćemo proći dalje, jer smo bolji tim. Bili smo bolji i u prvoj utakmici, ali to rezultat nažalost ne pokazuje. Ipak, vjerujem sam da ćemo preokrenuti rezultat u revanšu", rekao je 26-godišnji Kimmich za zvaničnu stranicu Bavaraca.

"Mnogo toga će zavisiti od našeg mentaliteta, ali i efikasnosti. I u prvoj utakmici smo pokazali dobar mentalitet, ali ovoga puta moramo da budemo i efikasni", dodao je Kimmich.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Bayern je, barem prema kladionicama, favorit iako igra sa istim rivalom od kojeg je nedavno izgubio na svom terenu.

Bayern je bio u sličnoj poziciji 2018. godine kada je u polufinalu protiv Real Madrida izgubio na svom terenu sa 2:1, ali je ispao nakon 2:2 u revanšu.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Karlosicroberto
Psg zasluzuje titulu, a ponajvise zasluzuje trener.. Po mom misljenju, jadnik s onim židovskim klubom u londonu nikako da uzme ista...
4 7
Mele
Moze Bayern da da 2 ili tri gola, ali kako da ne primi koji, to ce im biti problem...Zato svaki rezultat manje od 2 gola vise odgovara Psg. nego njima..Psg ce zabiti 1 gol, njima dosta...Za prolaz.
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi