Kimmich ponuđen Realu pred prvi meč s Bayernom, Florentinov odgovor je bio veoma jasan

Bayern želi da proda Nijemca

Kimmich ponuđen Realu pred prvi meč s Bayernom, Florentinov odgovor je bio veoma jasan

Edmir Škorić

Bayern je očigledno spreman da se odrekne Joshue Kimmicha, pa je ovog sjajnog njemačkog fudbalera počeo da nudi drugim evropskim velikana.

Kimmich je dugi niz godina bio jedan od glavnih igrača Bayerna i bavarski ponos, ali Bavarci sada žele da ga prodaju. Nijemac ima ugovor do ljeta 2025. godine i u Minhenu planiraju ovo ljeto da ga prodaju kako bi zaradili, jer bi u protivnom mogao otići bez odštete kada postane slobodan.

Navodno je Bayern Barceloni nudio Kimmicha za igrače poput Ronalda Arauja ili Frenkiea De Jonga, ali teško da je Barcelona spremna za takvu vrstu poslovanja i to će ostati tek puka želja rukovodstva njemačkog kluba.

29-godišnji Bayernov univerzalac je i na meti Manchester Cityja, jer ga Pep Guardiola smatra savršenim igračem za svoj sistem igre, a madridski portal Defensa Central uvjerava da ga je Bayern nudio Real Madridu i to pred mečeve polufinala Lige prvaka ovih timova.

U nekoliko navrata je ranije Kimmich bio na radaru Kraljeva, ali do transfera nikada nije došlo. Sada se ponovo aktivirala priča o mogućem prelasku Nijema u Madrid, no Real nema namjeru da plati najmanje 50 miliona eura koliko bi Bayern bio spreman tražiti za odštetu.

Oglasi

Florentino Perez će radije da pokuša da napravi ono što često i jako dobro radi, a to je da sačeka da igraču istekne ugovor i da ga na ljeto 2025. godine dovede bez odštete, kao što je to uspio s Kylian Mbappeom, koji ovog ljeta napušta PSG i kao slobodan igrač oblači dres Reala.

Uostalom, na isti način je privukao Antonija Rudigera i Davida Alabu, a osim Kimmicha to ljeto bi put Madrida mogao i njegov saigrač Alphonso Davies, iako se spominje mogućnost da Real ipak plati određeni iznos i sa Bayernom dogovori transfer na kraju tekuće sezone.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Osim toga, Perez ne brine, njegov vezni red je za sada dobro popunjen jer tu su Jude Bellingham, Toni Kroos, Arda Guler, Dani Ceballos, Federico Valverde, Edouardo Camavinga, Aurelien Tchouameni, a možda čak i Luka Modrić kojem ističe ugovor.

Iako je Hrvat u ovom trenutku bliže odlasku, niko to ne može garantovati niti isključiti mogućnost da Zadranin ostane barem još jednu sezonu u španskom klubu.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1713710627
Hahahahaha hahahahaha hahahahaha hahahahaha hahahahaha hahahahaha hahahahaha hahahahaha hahahahaha hahahahaha hahahahaha hahahahaha
0 0
user1713710627
Ovaj može jedino 8 maja doci da vidi kako izgleda Madrid i da vidi kako Real slavi finale
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi