U Minhenu se danas proslavila titula, ali Kimmich je jedini bio spreman reći ono što drugi ne smiju

Otkazi su goruća tema u Bavarskoj

U Minhenu se danas proslavila titula, ali Kimmich je jedini bio spreman reći ono što drugi ne smiju

E. Škorić

Ekipa Bayerna danas je proslavila 11. uzastopni naslov njemačkog prvaka, dan nakon što je sezona okončana u nikada dramatičnijoj završnici.

Bayern je bio jako blizu da ostane bez titule, pošto je Borussia Dortmund bila na vrhu uoči 34. kola Bundeslige.

No, na sreću Bavaraca, Borussia je kiksala kod kuće protiv Mainza (2:2), dok je Bayern slavio sa 2:1 u Koelnu i slavlje je moglo početi.

Ubrzo je stigla vijest koja je na neki način zasjenila proslavu titule, pošto su sportski direktor Hasan Salihamidžić i generalni direktor Oliver Kahn otpušteni.

Očito je to bila spremna odluka uprave Bayerna, ali nikom nije jasno kako su odlučili baš sada da je saopće?

Oglasi

Salihamidžić se ubrzo pomirio s odlukom da više neće raditi u najtrofejnijem klubu u Njemačkoj, ali on je ipak postupio kao veliki profesionalac, danas se pojavio na proslavi u Minhenu i naravno zaželio svima sve najbolje u narednim sezonama.

I dok su predsjednik Herbert Hainer, trener Thomas Tuchel i mnogi igrači "pili" jedno te isto, govorili o tome kako će dati sve od sebe da u narednoj sezoni osvoje mnogo više trofeja, rijetki su se usudili govoriti o gorućem problemu i iznenadnom otkazu dvojici legendi.

Joshua Kimmich bio je zapravo jedini koji se danas sjetio Salihamidžića i Kahna.

"Bez obzira što mislili o tome, klub je mogao pričekati 2-3 dana da to objavi. Kada osigurate naslov i onda takva vijest stigne do vas, u emotivnom ste toboganu", poručio je Kimmich.

Oglasi

Predsjednik Hainer je upitan o nasljedniku Salihamidžića i on je rekao: "Tražimo veliki kalibar. Već smo krenuli, imamo ideje. Sigurno ćemo naći jako dobrog nasljednika za Hasana".

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Sioux1921
Dosadili ste vise o hasanu ovo je 10 vijest od juce popustite malo
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi