Ne ide na Euro, a sada i ovo: Dok su hrvatske oči uprte u Lisabon, Fiorentina je dotukla Brekala
Foto: Pixsell

Prolazi kroz period neizvjesnosti

Ne ide na Euro, a sada i ovo: Dok su hrvatske oči uprte u Lisabon, Fiorentina je dotukla Brekala

Admin Čaušević

Josip Brekalo je u Hajduk stigao kako bi povećao svoje šanse da dobije poziv za Evropsko prvenstvo, međutim u svom cilju nije uspio. Sada mu je prema pisanjima italijanskih medija njegovu sudbinu odredila i Fiorentina.

Brekalo prolazi kroz izuzetno težak period, prvenstvo jer se nalazi na pravoj raskrsnici u svojoj karijeri i teško je reći čiji će dres nositi u narednoj takmičarskoj godini.

Proljeće je krilni fudbaler proveo na posudbi u dresu Hajduka, ali umjesto sreće doživio je niz razočarenja. Ostao je bez trofeja sa Bijelim, a zatim i bez poziva na Evropsko prvenstvo.

Jedino što je sigurno je to da će Brekalo pripreme za novu sezonu početi u dresu Fiorentine, ali su izgleda Viole već pripremile plan i tražit će da se riješe Hrvata.

Iako Brekalo ima važeći ugovor do ljeta 2026. godine na Artemio Franchiju ga nemaju namjeru zadržati i željet će ga se riješiti što je prije moguće.

Fiorentina je zimus poslala 25-godišnjaka na posudbu, ali ovaj put će tražiti drugo rješenje i prodati Brekala u neki drugi klub ili čak i raskinuti ugovor.

Oglasi

Navodno i sam Brekalo nema ništa protiv toga da karijeru nastavi negdje drugo, međutim plan Viola da dođe do raskida ugovora je svakako nešto što mu ne odgovara.

Pred bivšim fudbalerom Dinama su najbolje fudbalske godine i ostaje da se vidi šta će uraditi sa svojom karijerom. Ranije se spominjao i ostanak u Hajduku.

Po završetku sezone u Hajduku su rado isticali da bi zadržali Brekala, međutim upitno je da li će moći ispuniti njegove finansijske zahtjeve. Poznato da je kao član Fiorentine Brekalo zarađivao oko 1.7 miliona eura godišnje.

Definitivno se radi o ogromnoj cifri te bi ukoliko bi želio nastaviti igrati na Poljudu Brekalo morao pristati na znatno manju platu. Ipak, konačan sud bi trebao dati novi trener Hajduka.

Kao najveći kandidat se spominje Ivan Jurić, a zanimljivo da je upravo Jurić trenirao Brekala u Torino i nakon jedne sezone sa posudbe iz Wolfsburga odlučio je da ga ne zadrži u timu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi