Loše vijesti za HŠK Zrinjski: Povrijeđen Josip Ćorluka

Otpada i za nastup u reprezentaciji BiH

Loše vijesti za HŠK Zrinjski: Povrijeđen Josip Ćorluka

M. Šljivak

Defanzivac HŠK Zrinjski Josip Ćorluka doživio je povredu koljena.

Desni bek Plemića je na posljednjem prvenstvenom meču protiv tuzlanske Slobode osjetio bol u koljenu, pa je odlučeno da danas otputuje u Zagreb na detaljne preglede.

Sumnja se na povredu patele, ali više informacija o stanju 26-godišnjeg fudbalera bit će poznato nakon što obavi sve preglede i tada ćemo saznati hoće li ovaj odlični defanzivac morati na dužu pauzu ili na eventualnu operaciju.

Josip Ćorluka
Josip Ćorluka HŠK Zrinjski HŠK Zrinjski Pozicija: DF

Statistika

22 nastupa
19 kao starter
1 žutih kartona
0 crvenih kartona
1 asistencija
1 golova

Ćorluka se trebao priključiti reprezentaciji Bosne i Hercegovine za prijateljski meč protiv Kostarike, ali od njegovog dolaska u nacionalni tim nakon povrede neće biti ništa.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Loše su ovo vijesti svakako i za trenera Zrinjskog Sergeja Jakirovića jer je Ćorluka jedan od važnijih fudbalera u njegovom timu.

Ćorluka je ove sezone nastupio u 19 utakmica za Plemiće, zabio je jedan gol i upisao je dvije asistencije.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

pjanke.sa
Steta, najbolji igrac Zrinjskog.
5 0
jassony
Hahahah koji spin, lik izbjegava nastup za reprezentaciju napisite slobodno, jos gaji nade da ce ga "susjedi" primjetiti nakon ovog poziva
1 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi