Leipzig izbacio Dortmund iz DFB Pokala, ali svi bruje o nevjerovatnom potezu Danija Olma

Šteta što je njegov saigrač to sve upropastio

Leipzig izbacio Dortmund iz DFB Pokala, ali svi bruje o nevjerovatnom potezu Danija Olma

E. Čaušević

Leipzig se plasirao u polufinale njemačkog DFB Pokala nakon što je večeras na svom terenu sa 2:0 pobijedio Borussiju Dortmund. Iako smo vidjeli dva gola na kraju svi pričaju o nevjerovatnom dodavanju kojeg je izveo Dani Olmo na samom otvaranju meča.

Leipzig je uspio da slavi sa 2:0 protiv Dortmunda i osigura mjesto u polufinalu ovog takmičenja. Domaći su poveli u 22. minuti kada je mrežu gostiju zatresao Timo Werner nakon što je Simakan upisao asistenciju.

Dortmund je pokušavao u nastavku meča doći do izjednačenja i ostati u igri za plasman u polufinale, ali Leipzig je u zadnjim sekundama utakmice uspio da stavi tačku na ovaj susret i riješi sve dileme.

Domaći su u osmoj minuti sudijske nadoknade došli do novog gola, a konačnih 2:0 postavio je Orban na asistenciju Kampla.

Međutim, ono što je obilježilo večerašnji susret Leipziga i Dortmunda jeste fantastičan potez Danija Olma s početka utakmice koji je pokazao o kakvom fudbalskom majstoru se radi.

Španski reprezentativac je u devetoj minuti oduševio prisutne na stadionu, ali i pored TV ekrana jer je nevjerovatnim dodavanjem uposlio jednog svog saigrača, ali nažalost on se spetljao i nije uspio golom krunisati fantastičnu asistenciju.

Oglasi

Sjajno dodavanje Danija Olma možete pogledati OVDJE.

Treba istaći da se večeras u polufinale DFB Pokala plasirao i Stuttgart koji je kao gost s minimalnih 1:0 pobijedio Nurnberg.

Najveću senzaciju vidjeli smo sinoć na Allianz Areni jer se Bayern oprostio od ovog takmičenja. Bavarci su poraženi sa 2:1 od Freiburga koji je prošao u polufinale.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

U polufinalu DFB Pokala još ćemo gledati i Eintracht Frankfurt koji je sinoć na svom terenu sa 2:0 pobijedio Union Berlin.

Također, upravo ekipa Leipziga brani trofej u DFB Pokalu kojeg su osvojili prošle sezone, te su na dobrom putu da titulu zadrže na Red Bull Areni.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi