Tresla se gora, rodio se miš: Poznato gdje bi trebao Vatreni koji je oduševio u Kataru
Pisalo se da su za njega zainteresovani velikani, a sada bi trebao preći u osrednji klub iz španske Primere.

Juranović ipak neće u neki od najvećih klubova

Tresla se gora, rodio se miš: Poznato gdje bi trebao Vatreni koji je oduševio u Kataru

Eldar Ganibegović

Na minulom Svjetskom prvenstvu u Kataru mnogi su se igrači pokazali u dobrom svjetlu i zapali za oko agentima i trenerima, te su zaradili transfere. Jedan od njih je i hrvatski reprezentativac Josip Juranović, no neće sve ići prema očekivanjima.

Hrvatska je po drugi put u nizu, a treći put u historiji osvojila medalju na Svjetskom prvenstvu u Kataru.

Nakon bronze 1998. godine i srebra 2018. u Kataru je osvojena još jedna bronza, a jedan od igrača koji je uveliko doprinio tome je desni bek Josip Juranović.

Odigrao je sjajan turnir. Nastupio je na ukupno šest od sedam utakmica i pokazao se u jako dobrom svjetlu.

Fudbaler škotskog Celtica je skrenuo na sebe pažnju mnogih klubova, ali čini se da će u njegovom slučaju biti ona popularna izreka - tresla se gora, rodio se miš.

Tokom i neposredno nakon Mundijala u Kataru pisalo se kako Juranovića traže vrhunski evropski klubovi poput Barcelone, Chelseaja ili Manchester Uniteda, ali izgleda da od toga nema ništa.

Oglasi

Najnovije vijesti govore kako je za njega zainteresovan osrednji klub iz španske Primere, a u pitanju je gradski rival Barcelone, Espanyol.

Navodno su za Juranovića spremni izdvojiti sedam miliona eura, a posao bi mogao biti završen već u aktuelnom zimskom prijelaznom roku.

Za sada, međutim, ništa nije odlučeno i Josip Juranović ostaje igrač Celtica. Ove sezone upisao je 16 nastupa u bijelo-zelenom dresu. Postigao je jedan gol i upisao jednu asistenciju.

Nakon povratka sa Svjetskog prvenstva, pak, u derbiju dvoboja s Rangersima (2:2) upisao je vrlo loš nastup, zbog čega ga je žestoko kritikovao legendarni Chris Sutton.

Treba spomenuti i da na njegov transfer čeka i poljska Legia. Njegov bivši klub će od njegove prodaje dobiti 10% od ukupnog iznosa. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi