Sead Kolašinac s Atalantom ovjerio plasman u Ligu prvaka, ali Barbarez dobio loše vijesti

Bh. tenk se još nije oporavio

Sead Kolašinac s Atalantom ovjerio plasman u Ligu prvaka, ali Barbarez dobio loše vijesti

Eldar Ganibegović

Atalanta se večerašnjom pobjedom plasirala u Ligu prvaka za narednu sezonu, no iz Leccea nisu stigle baš najbolje vijesti bh. selektoru i navijačima.

U okviru 37. kola italijanske Serije A Atalanta je kao gost večeras slavila protiv Leccea. Rezultat je bio 2:0.

Prvi gol vidjeli smo u 48. minuti. Scamacca je asistirao za De Ketelaerea koji pogađa za prednost tima iz Bergama odmah nakon što je ušao u igru.

Pet minuta kasnije Scamacca završava priču. Asistent je bio ukrajinski napadač Miranchuk.

Atalanta je ovom pobjedom obezbijedila plasman u Ligu prvaka. Ima 66 bodova na petom mjestu, šest više od Rome i bolji međusobni omjer.

Leccea što se tiče, ima 37 bodova na 13. mjestu, pet više od Empolija koji je prvi u zoni ispadanja i čudo treba da se desi da ispadne u Seriju B.

Oglasi

No, bh. navijači i selektor Sergej Barbarez nisu dobili dobre vijesti večeras. Sead Kolašinac se još nije oporavio od povrede i propustio je utakmicu protiv Leccea.

Podsjetimo, na nedavno objavljenom spisku Sergeja Barbareza Sead Kolašinac je jedna od glavnih uzdanica i vidjet ćemo da li će biti spreman za predstojeće utakmice reprezentacije. Prognoze govore da hoće.

Naša selekcija 3. juna u prijateljskoj utakmici gostuje kod Engleske, dok šest dana kasnije igra meč u Empoliju protiv Italije.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Serie A, 36. kolo:

Lecce - Atalanta 0:2

Top Komentari

pero98
Odlične vijesti za Ri.
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi