GNK Dinamo dobio ogromnu ponudu za defanzivca, ali nju će lagano odbiti

Šutala želi Fiorentina

GNK Dinamo dobio ogromnu ponudu za defanzivca, ali nju će lagano odbiti

Midhat Šljivak

Zagrebački Dinamo dobio je danas ponudu italijanske Fiorentine vrijednu 12 miliona eura za 23-godišnjeg defanzivca Josipa Šutala. Viole žele sjajnog štopera u svojim redovima, ali ponudu će vjerovatno morati poboljšati.

Josip Šutalo je fenomenalnim igrama u dresu Dinama privukao veliku pažnju na sebe. Ovaj 23-godišnjak iz Čapljine igra sjajno i nije nikakvo čudo što ga traže u najjačim ligama Evrope.

Fiorentina se danas javila zagrebačkom klubu. Poslali su ponudu od 12 miliona eura za usluge ovog defanzivca, no teško će Viole ovom ponudom privoliti hrvatskog prvaka da im prepusti Šutala.

Njegova cijena na tržištu je 18 miliona eura. Pretpostavlja se da je upravo to cifra koju Dinamo želi izvući od zainteresovanih strana i vidjet ćemo hoće li tim iz Firence podebljati ponudu.

Interes za Šutala pokazuje i ekipa Ajaxa, te brojni drugi evropski klubi i teško da će u ostatku sezone ovaj fudbaler nositi modri dres.

Oglasi

Šutalo je karijeru počeo u Neretvi iz Metkovića. Kao 14-godišnjak je stigao u Dinamu čiji je i danas član uz kratkotrajnu pozajmicu u ekipi Istre.

Još je jedan u nizu fudbalera koji su pokazali vrhunski kvalitet u dresu Dinama. Nije nikakvo čudo što je tražen sa svih strana i Dinamo će definitivno zaraditi jako dobru cifru na njegovom transferu.

Iako je rođen u Čapljini Josip Šutalo je prošao sve omladinske kategorije reprezentacije Hrvatske, a za prvi tim je nastupio u osam utakmica.

Dinamo pored Šutala ima i bogate ponude za Luku Ivanušeca. Sjajni krilni fudbaler na stolu ima ponudu Feyenoorda, a tim iz Rotterdama je hrvatskom prvaku ponudio nešto više od osam miliona eura.

Ipak, s obzirom na partiju protiv Astane u Ligi prvaka gdje je zabio tri pogotka, cijena bi se mogla poprilično povećati i ostaje nam da vidimo šta će se desiti u ovom slučaju.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Podsjetimo, Dinamo je već dogovorio transfer Dominika Livakovića u Fenerbahče. Vrijednost je 10 miliona eura, pa bi tim s Maksimira uskoro mogao ostati bez trojice standardnih prvotimaca.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Drakula
Ogromna ponuda je 50 miliona a ne 12. Smijesni novinarcici to sto nasi klubovi ne mogu milion izbacit i prodat igraca ne znaci da je za komsije ogromna dinamo je prodavao igrace preko 20 miliona ovo je sića
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi