Walker na treningu sam sebe dizao u nebesa, a onda ga je Gvardiol "opomenuo": "Modrić?"

Scena sa treninga Manchester Cityja

Walker na treningu sam sebe dizao u nebesa, a onda ga je Gvardiol "opomenuo": "Modrić?"

A. Čaušević

Zanimljiv video pojavio se na društvenim mrežama i tiče se razgovora Joška Gvardiola sa Kyleom Walkerom na jednom od treninga Manchester Cityja. Englez je počeo da ga hvali i spominje određene igrače, kada ga je Hrvat podsjetio na neke stvari spominjanjem Luke Modrića.

Modrić na velikoj sceni igra već 15-ak godina i jedan je od najboljih, ako ne i najbolji veznjak u historiji. Jedan od njegovih prepoznatljivih znakova je udaranje lopte vanjskim dijelom kopačke.

Sličan potez je tokom igračkih dana često koristio i portugalski krilni fudbaler Ricardo Quaresma, a udaranje lopte na taj način je postalo poznato kao "trivela".

Na jednoj od prethodnih utakmica Walker je izveo "trivelu" i odlučio je da se pohvali tokom razgovora sa Gvardiolom koji je znao kako odgovoriti.

"Jesi li vidio trivelu u posljednjoj utakmici? Moje dodavanje", upitao je Walker Gvardiola poslije čega je nastavio da se hvali:

Oglasi

"Trivela na mojoj posljednjoj utakmici. Sada me zovu Quaresma". Hrvat mu je na to sve odgovorio sa dvije riječi.

"Ili Modrić?", kratko je kazao Gvardiol te je odšetao, dok je Walker nastavio da trenira bez bilo kakvog odgovora.

[twitter]https://sportsport.ba/fudbal/ricardo-quaresma-zivot-karijera/437643[/twitter]

Zaista je teško reći ko između Quaresme i Modrića bolje udara loptu vanjskim dijelom stopala, ali barem kod Gvardiola to nije nikakva dilema.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Zagrepčanin je odrastao gledajući Modrića na tv ekranima, a već nekoliko godina ima i priliku igrati s njim u reprezentaciji pa nije ni čudo što hvali svog reprezentativnog kapitena.

Quaresma se od fudbala oprostio prije dvije godine, dok Modrić i dalje igra na vrhunskom nivou te uopšte ne razmišlja o penziji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti