Ko će biti 'desetka' Reala naredne sezone? Današnje vijesti iz Madrida slute dosta toga!
Hrvatski fudbaler službeno će dobiti novu ponudu Real Madrida (Foto: EPA)

Kraljevi kreću u 'akciju'

Ko će biti 'desetka' Reala naredne sezone? Današnje vijesti iz Madrida slute dosta toga!

Midhat Šljivak

Luka Modrić dres s brojem 10 u Real Madridu nosi od sezone 2017/2018. Preuzeo je broj od Jamesa Rodrigueza, a današnje vijesti iz Španije slute kako bi slavni Hrvat i naredne sezone mogao nositi slavnu 'desetku'.

Real Madrid u narednim danima službeno namjerava ponuditi jednogodišnji nastavak saradnje Luki Modriću, te još dvojici iskusnih fudbalera kraljevskog kluba.

"Luka Modrić, Nacho i Lucas Vazquez dobit će ponude za jednogodišnji nastavak saradnje", navodi Marca, a ove navode potvrdio je novinar Jose Felix Diaz.

"Sva trojica će ubrzo dobiti ponude za produžetak saradnje na jednu godinu. S Nachom se već razgovaralo, s njim neće biti problema ako odluči ostati. Modrić i Lucas još nisu kontaktirani", navodi Diaz.

Luka će dakle dobiti ponudu Kraljeva za nastavak saradnje. Ipak, Carlo Ancelotti će mu jasno saopštiti kako u narednoj sezoni neće imati ulogu kao dosad i odluka o ostanku će biti samo Modrićeva.

Oglasi

"Klub će se pobrinuti oko ugovora. On najbolje zna šta će odlučiti i odluka će biti samo njegova hoće li ostati u klubu. On je vrhunski momak, veoma je ponizan i zaista ga volim, Ali, ne znam da li želi ostati i biti rezerva", rekao je nedavno Ancelotti.

'Desetka' Reala za sada još uvijek pripada Modriću. Govorilo se o tome da bi je mogao preuzeti Kylian Mbappe, no Španci tvrde kako će francuski fudbaler ipak nositi dres s brojem 9.

Ako Modrić na kraju ipak odluči otići iz kluba vrlo je moguće da će njegov broj naslijediti mladi Turčin Arda Guler ili da će otići u ruke mlade brazilske zvijezde Endricka.

Saudijci šalju ogromne ugovore ovim fudbalerima

Jose Felix Diaz otkriva kako je Saudijska Arabija krenula po ovu trojicu fudbalera Real Madrida, ali i po Ferlanda Mendyja.

Oglasi

"Saudijci pokušavaju doći do Modrića, Nacha, Mendyja i Lucasa. Nude im više novca i duže ugovore od Real Madrida. Još uvijek se ne zna šta će igrači odlučiti", navodi Diaz.

Naravno, Luka Modrić je taj o čijoj se budućnosti najviše priča. Hrvat u 39. godini života igra zaista čudesno i na vrhunskom je nivou.

Uvjeren je Modrić kako može odraditi barem još jednu sjajnu sezonu na velikoj sceni. Ipak, Ancelotti je bio iskren prema njemu i poručio mu je da ne očekuje previše od naredne sezone, te bi to moglo biti ključan faktor u svemu.

Modrića jedva čekaju u drugim klubovima. Saudijci mu doslovno nude koliko novca želi, a tu su ponude i iz Sjedinjenih Američkih Država koje su također izuzetno atraktivne.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Kakvu god odluku donio Luka Modrić će ostati ikona kluba u čijem je dresu odigrao 520 utakmica i s kojim je osvojio apsolutno sve, a najvrjednija nagrada je svakako ona za najboljeg fudbalera svijeta 2018. godine.

Modrić je u dresu kraljevskog kluba već 12 godina, a u 520 utakmica ima učinak od 39 postignutih golova i 83 asistencije.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Drakula
Mbappe ce nosit 10. Cuj guler ja igraca i k
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi