Šta se dešava sa Građanima na Bernabeuu? Guardiola: "Uđe u svlačionicu i odjednom počne da..."

Guardiola se našao u problemu

Šta se dešava sa Građanima na Bernabeuu? Guardiola: "Uđe u svlačionicu i odjednom počne da..."

Admin Čaušević

Niti jedan trener ma koliko imao sjajan tim na raspolaganju ne voli iznenadni problem. Upravo to se desilo Pepu Guradiolu pred prvi meč četvrtfinala Lige prvaka između Real Madrida i Manchester Cityja.

Manchester City je ostao bez svog najboljeg igrača "15 do 12". Računao je Guardiola na Kevina De Bruynea u startnoj postavi protiv Reala, ali to se nije desilo.

Kada su stigle startne postave svi su se zapatili zašto nema sjajnog Belgijanca. Zvanični podatak je da je na klupi, ali kad se nije pojavio na zagrijavanju briga je porasla.

U izjavi prije utakmice dodatne detalje dao je Guardiola koji su pomalo zabrinjavajući kada je u pitanju zdavstveno stanje ponajboljeg veznjaka današnjice.

"Imali smo sastanak, bio je spreman i kada smo došli na stadion on je počeo da povraća u svlačionici i rekao je da nije nije spreman", kazao je Guardiola.

Građani imaju zaista odličan igrački kadar međutim De Bruyne je dimenzija više i njegovo neigranje predstavlja ozbiljan hendikep za aktuelnog prvaka Evrope.

Oglasi

Inače, umjesto De Bruynea neočekivano je priliku za igru dobio Mateo Kovačić koji nije bio ni planiran u startnoj postavi.

Na kraju je meč završen neriješenim rezultatom 3:3, a cijeli susret belgijski veznjak je odgledao sa klupe za rezervne igrače. 

Revanš na Etihadu je za sedam dana, a u Manchester Cityju se nadaju da nije u pitanju ozbiljniji problem za njihovog najboljeg igrača.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Ukoliko De Bruyne bude spreman onda će Građani biti sigurno u mnogo povoljnijoj situaciji nego je to bio slučaj u prvom duelu igranom u Madridu.

Iskusni veznjak je "alfa i omega" aktuelnog prvaka Evrope te njegovo prisustvo sigurno daje dimenziju više u igri Građana.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti