Gvardiol otkrio gdje želi ići, ali bi mu san mogli srušiti čelnici Leipziga koji traže previše

Hrvatski defanzivac

Gvardiol otkrio gdje želi ići, ali bi mu san mogli srušiti čelnici Leipziga koji traže previše

Eldar Ganibegović

Defanzivac reprezentacije Hrvatske, Joško Gvardiol, pravo je otkrovenje posljednjeg Svjetskog prvenstva koje se igralo u Kataru. Sebi je digao cijenu na Mundijalu, a sada je poznato gdje bi on volio da nastavi karijeru.

Reprezentacija Hrvatske u Kataru je došla do treće medalje na Svjetskim prvenstvima u svojoj historiji. Nakon bronze 1998. i srebra 2018. godine, ponovo su se okitili bronzom i to nakon pobjede nad Marokom u utakmici za 3. mjesto.

Jedan od najbitnijih igrača Vatrenih na putu ka medalji bio je defanzivac Leipziga i još jedan produkt škole Dinamo Zagreba, Joško Gvardiol.

Odigrao je sjajan turnir, te na taj način skrenuo još više pažnje na sebe i dobio na cijeni. Na ljeto bi trebao promijeniti klub, a sada je poznato šta je njegova želja.

Naime, kako prenose inostrani mediji, on je bliskim prijateljima kazao kako mu je želja da pređe u Real Madrid, ukoliko dođe zvanična ponuda od Kraljevskog kluba.

Ipak, problem bi mu mogao predstavljati sadašnji klub, odnosno njegovi čelnici koji za usluge mladog Hrvata traže čak 110 miliona eura.

Prenosi se, također, da Real Madrid u ovom momentu nije spreman toliko platiti za Gvardiola, s obzirom na to da imaju i druge prioritete kada je u pitanju ljetni prijelazni rok.

Ukoliko ponuda od Real Madrida ipak ne stigne, Gvardiol ima i rezervni plan, a to je Premier liga Engleske. Tamo su interes za njega pokazali Manchester United, Chelsea i Liverpool.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Interes za njega pokazao je i Inter našeg Edina Džeke, no taj transfer je teško ostvariv, s obzirom na to da italijanski viceprvak nema finansijsku moć da ga ostvari. 

Gvardiol je u Leipzig stigao 2021. godine iz Dinama, a ugovorom je vezan do ljeta 2027. godine, pa njemački klub ima sjajnu poziciju u pregovorima s bilo kojim klubom.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi