U srijedu Bjelica, a večeras Joško Gvardiol: Hrvatu "pao mrak na oči", a onda sramota Richarlisona

Duel zabilježila i kamera

U srijedu Bjelica, a večeras Joško Gvardiol: Hrvatu "pao mrak na oči", a onda sramota Richarlisona

Endin Čaušević

Manchester City večeras je u gostima pobijedio Tottenham s minimalnih 1:0 i plasirao se u osminu finala FA Kupa. No, meč u Londonu obilježio je nesportski potez Joška Gvardiola u duelu sa Richarlisonom.

Mečevi večerašnjeg programa šesnaestine finala FA Kupa ponudila su nam tek tri gola i isto toliko remija, a jedini tim koji je imao razloga za slavlje je Manchester City.

Građani su igrali u Londonu derbi protiv Tottenhama i uspjeli su da dođu do pobjede s minimalnih 1:0, a junak gostiju bio je Nathan Ake koji je u 88. minuti zabio jedini pogodak.

Međutim, u centru pažnje engleske javnosti našao se hrvatski reprezentativac Joško Gvardiol koji je večeras odigrao cijeli meč i bio na dosta dobrom nivou.

No, Gvardiol je u finišu meča dodatno bacio mrlju na sve zbog nesportskog poteza, te je zasluženo dobio žuti karton.

Oglasi

Hrvat je bio u okršaju s Richarlisonom nekoliko puta tokom utakmice, a u 84. minuti je izgubio živce kada je Brazilac pao na njega i nije žurio da se pomjeri što je Gvardiolu očito itekako zasmetalo.

Gvardiol je odgurnuo Richarlisona što je i Brazilac bezobrazno i sramotno iskoristio i uhvatio se za glavu iako ga tu nije uopšte udario. Međutim, potez Hrvata sigurno je za osudu, te je dobro na kraju prošao sa žutim kartonom.

Šta se tačno dešavalo u duelu Gvardiola i Richarlisona možete POGLEDATI OVDJE.

U finišu je bilo dosta varnica i borbe na terenu, no na kraju su igrači Manchester Cityja uspjeli da dođu do gola koji im je donio pobjedu i plasman u osminu finala ovog takmičenja.

Zanimljivo da je Gvardiol večeras igrao lijevog beka i taj zadatak je poprilično dobro odradio sve do tog sukoba s Richarlisonom.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

to_je_tako
A ne, trebao ga je ostaviti da mu lezi na nozi, e moji kvazinovinaru.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti