Velika zvijezda ucjenjuje bogate Arape te istovremeno želi put Engleske

Problem je naravno ugovor koji ima

Velika zvijezda ucjenjuje bogate Arape te istovremeno želi put Engleske

Samir Mlaćo

Sjajan novac privukao je mnoge nogometaše proteklog ljeta u Saudijsku Arabiju. Svi su krenuli put zemlje iz snova, no nisu se svi i najbolje snašli.

Portugalski krilni napadač Jota u Al Ittihad je stigao iz Celtica sa 29 miliona eura. Bio je to posao iz snova za Celtic, no Jota se sada kaje. On je četvrti stranac u ekipi, a prije njega klub je prijavio Fabinha, Benzemu i Kantea, a u prvenstvu Saudijske Arabije mogu igrati samo tri stranca.

Jota tako može igrati samo u Azijskoj Ligi prvaka, a to ga naravno ne može zadovoljiti. Engleski mediji tako pišu da je 24-godišnjak već izrazio želju da ide i da se sprema njegov odlazak u Englesku.

Velika je želja čelnika Tottenhama koji tragaju za pojačanjima i to bi se moglo desiti već ove zime. Pitanje je ipak šta će Saudijci tražiti, odnosno kako bi se transfer mogao ostvariti i da li će uopšte pristati na prodaju.

Jota je ponikao u Benfici, a nastupao je i za Real Valladolid, te Celtic. U julu ove godine stigao je u Arabiju, no ubrzo osjetio da to nije bio pravi potez.

Sa 24 godine sigurno ima mnogo toga da ponudi, te mu je svakakao najbitnije da igra. Ipak, kvalitetan ugovor će biti najveći problem pri eventualnom raskidu saradnje.

Oglasi

Jota ne želi da raskine ugovor po uslovima koje nudi Al Ittihad i poručio je da će ići samo u slučaju da mu isplate sve plate do kraja ugovora koji traje do ljeta 2026. godine.

On sedmično ima platu od čak 200.000 eura i poručio je da će ići samo ukoliko mu isplate cijeli novac do kraja ugovora što je Al Ittihad odbio. Postoji i mogućnost da Jota ode u Tottenham na posudbu do ljeta, a onda klub iz Londona otkupi njegov ugovor.

Dolazak Jote i kraj za Perišića?

Tottenham bi na kraju sezone gotovo sigurno mogao napustiti Ivan Perišić. Perišić je trenutno povrijeđen, a ugovor mu ističe na kraju sezone.

Oporavlja se u Hrvatskoj i sve protiče po planu, no u Tottenhamu tragaju za pojačanjima i prema svemu sudeći u priči za novu sezonu ne vide Hrvata.

Potražite više informacija na temu Premier league:

On je istovremeno velika želja navijača Hajduka koji sanjaju njegov povratak na Poljud. Hajduk je jesenji prvak nakon 19 godina i u Dalmaciji je velika euforija. Dodatno bi sve 'podgrijao' eventualni potpis Perišića, a da li će se to i desiti ostaje da se vidi.

Perišić je ponikao u Hajduku, no nikada nije zaigrao za prvi tim i kao veoma mlad je otišao u inostranstvo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi