Ovako svlačionicu ostavlja klub koji sedmično na samo četiri igrača izdvoji četiri miliona eura

Uzbekistanci su ostali zgroženi

Ovako svlačionicu ostavlja klub koji sedmično na samo četiri igrača izdvoji četiri miliona eura

Admin Čaušević

Pojedini klubovi bez obzira na značajna finansijka ulaganja ne praktikuju osnovna nepisana pravila u fudbalu. Jedno od njih je i čišćenje svlačionice poslije utakmice što na neki način predstavlja veličinu kluba, ali i samih igrača. 

U Uzbekitanu su ostali šokirani kada su vidjeli u kakvom stanju je ostala svlačionica Al Ittihada nakon njihovog duela u azijskoj Ligi prvaka. 

Ekipa iz Rijada je gostovala AGMK Olmaliqu i pobijedila je sa 1:2, ali je svejedno uspjela okaljati svoj obraz.

Saudijci su ostavali razbacane brojne flaše po podu, nisu pokupili ni smeće i definitivno su pokazali veliku dozu neodgovornosti.

Čak ni same brojne zvijezde nisu vodile računa u kakvom stanju ostavljaju svlačionicu iza sebe što možda dovoljno govori o njima.

Al Ittihad u svojim redovima ima nekolik zvučnih imena na koje se troši ogroman novac na sedmičnom nivou, ali izgleda da im manjka sportske kulture. 

Oglasi

U Uzbekistanu su ostali razočarani ponašanjem igrača Al Ittihada

Karim Benzema je najplaćeniji igrač tima koji sedmično inkasira čak 2 miliona eura što ga čini jednim od najplaćenijih igrača na svijetu.

Francuz je sasvim očekivano bio u centru pažnje tokom gostovanja u Uzbekistanu, a jedan navijač je čak utrčao u teren radi Francuza. 

Navijač je bio tako blizu, a tako daleko jer ga je osiguranje zaustavilo neposredno pred Benzeminim očima.

Odlične cifre sedmično zarađuju i N'Golo Kante (500.000), Fabinho (270.000) te otpisani Jota (225), kao i defanzivac Luiz Felipe (190.000).

Ipak, bez obzira što troše ogroman novac na plaćanje svojih igrača, u Al Ittihadu još uvijek trebaju učiti mnogo toga kako se postaje veliki klub...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi