Jović na udaru kritika: Golman ima bolju statistiku...

Srbijancu nikako ne ide u Madridu

Jović na udaru kritika: Golman ima bolju statistiku...

Srbijanski napadač Luka Jović muku muči s formom otkad je prešao iz Eintrachta u Real Madrid. 

Jović je za šest mjeseci u Madridu postigao samo jedan pogodak a u posljednje vrijeme ga nikako ne ide iako često dobija priliku za igru u prvoj postavi zbog povreda ofanzivaca kao što su Eden Hazard ili Gareth Bale.

Posljednji meč u nizu kojeg je Jović počeo od prve minute bio je onaj protiv Real Zaragoze u Kupu Kralja, a na tom susretu je odigrao zaista očajno što potvrđuje i statistika.

Poslije meča, kojeg je Real dobio 4:0, dobro ga je naružio španski list AS koji se 'uhvatio' jednog statističkog podatka.

"Jović loptu dodiruje manje od golmana Areole, koji je to uradio 34 puta. Imao je sedam pasova (jedan na 10 minuta), čak tri puta manje od francuskog golmana. Loše je kada igrač koji je najbliži golu ima slabije podatke od golmana", navodi AS.

Zanimljivo, Jović je u ovo vrijeme prošle godine na svom kontu već imao 18 pogodaka što je za 17 više nego sada i jasno je da je Real za sada u vodu bacio 60 miliona eura.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Nakon meča protoiv Zaragoze čini se da je prekipjelo i Zinedineu Zidaneu koji je ipak poručio da je on još uvijek vrlo mlad.

"Volio bih vidjeti i neki gol od njega. Mora nastaviti raditi i golovi će doći. Ima samo 21 godinu i zna što treba raditi", kaže Zidane.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Jupp
Sto je najgore momak cita ovakve vijesti sirom svijeta i dodatno se demoralise.. ali to je surovi svijet fudbala i cijena koja se placa. Nadam se da ce proigrati, ipak je potencijal veliki
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti