Sadiković, Jovičić i Gazibegović složni u jednom nakon debija

Debitanti nisu krili oduševljenje

Sadiković, Jovičić i Gazibegović složni u jednom nakon debija

S. Grebović

Jučer su na stadionu Grbavica u prijateljskoj utakmici snage odmjerili reprezentacije Bosne i Hercegovine i Crne Gore, a mreže su ostale netaknute nakon 90 minuta.

U jučerašnjoj utakmici selektor Ivaylo Petev priliku je dao skoro svim igračima, a među njima bili su i debitanti Aleksandar Jovičić, Damir Sadiković i Jusuf Gazibegović. Sva trojica su presretna zbog debija u dresu sa državnim grbom.

„Bio je to poseban trenutak za mene i ponosan sam zbog debija za „A“ tim. Što se igre tiče, moglo je i bolje. Nismo zadovoljni rezultatom, ali nadam se da će u narednom periodu biti bolje. Dobro smo ušli u utakmicu, ali smo kasnije griješili u predaji lopte, dok je protivnik dobro stajao na terenu. Iz naših grešaka oni su stvorili nekoliko prilika i na našu sreću Šehić je bio na visini zadatka. Imali smo i mi neke svoje prilike, ali treba nam još vremena da se uigramo", rekao je Jovičić koji je odigrao cijeli susret. 

Damir Sadiković je ušao kao rezerva u 54. minuti i o svom debiju rekao je sljedeće:

"Za mene je ovaj debi poseban jer sam prvi nastup za nacionalni tim ostvario na stadionu gdje sam počeo svoju ozbiljniju karijeru i gdje sam proveo dosta vremena. Sigurno da ću se sjećati ovog trenutka čitav život. Što se mog nastupa tiče, mislim da je bilo korektno. Zaista sam imao želju i htijenje, ali žao mi je što generalno nismo pokazali više protiv Crne Gore. Protivnik je bio konkretniji, ali ne može se reći da su nas baš nadigrali. Imali smo i mi par situacija za gol, tako da je neriješeno vjerovatno i najrealniji rezultat“, rekao je vezista poljske Cracovije.

Ni mladi Gazibegović nije krio oduševljenje što je jučerašnjom utakmicom postao Zmaj.

„Neopisiv je osjećaj koji sam imao u trenutku kad sam ulazio u igru. Moj san se ispunio. Žao mi je što nismo ostvarili bolji rezultat, dopustili smo previše šansi protivniku. Nismo bili baš na nivou, ali prvi put smo zajedno u ovom sastavu pa je u neku ruku to moglo i da se očekuje. Bez obzira na to, smatram da imamo kvalitet i da protiv Danske možemo biti samo bolji. I ja mogu puno bolje, ali ponosan sam zbog debija i nadam se da ću imati još prilika da pokažem šta znam", riječi su fudbalera austrijskog Sturma

Top Komentari

Nije.bitno
Jednostavno se niste kretali dobro bez lopte, nema trcanja, nije bilo otvaranja. U tranziciji losi. Mladi ste, tek vecina igra prvi put zajedno.
4 0
Nalic me je odusevio, za sada vidim da se jedino na Nalica moze racunati, kad je reprezentacija BiH u pitanju.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi