Gazibegović: Ne plašim se konkurencije, to može biti samo prednost i dobro je da je imamo

Dobio poziv u A selekciju BiH

Gazibegović: Ne plašim se konkurencije, to može biti samo prednost i dobro je da je imamo

E. Čaušević

Reprezentacija Bosne i Hercegovine okupila se danas na Ilidži pred prijateljske mečeve protiv Crne Gore i Danske.

Izabranici Ivayla Peteva okupili su se danas na Ilidži, a već večeras ih očekuje prvi trening u Trening centru u Butmiru.

Mnogi igrači otkazali su zbog povreda, a Petev je nekima dao zasluženi odmor i dozvolu da propuste ovo okupljanje i mečeve protiv Cne Gore i Danske.

Zbog toga će šansu dobiti mnogi igrači koji ranije nisu imali toliko priliku da igraju u seniorskom timu naše zemlje.

Među njima je i igrač austrijskog Sturma, Jusuf Gazibegović, koji se našao na spisku Peteva. Gazibegović je poručio da se njegov san ostvario i da se nada da će dobiti šansu za igru u naredne dvije utakmice.

"Uvijek mi je san bio da dođem u A selekciju i evo san mi se ostvario, ostalo je još samo da zaigram. Nadam se da ću dobiti priliku, iskreno jedva čekam i boriću se maksimalno da opravdam ovaj poziv. Utisci su odlični, Đokanovića i Demirovića poznajem još iz mlade reprezentacije, Smaila (Prevljak) iz Salzburga, ali sam siguran da ću se tokom priprema sa svima dobro upoznati", kaže Gazibegović.

Oglasi

Kad je riječ o konkurenciji ovaj 21-godišnji fudbaler je bio jasan.

"Ne plašim se konkurencije, to može biti samo prednost i dobro je da je imamo. Mene lično to motiviše da se još više usavršavam, radim i pružam najviše i najbolje što mogu. Bez konkurencije, mislim da teško igrački možeš napredovati".

Ivicu Osima, našeg počasnog predsjednika još uvijek nije lično upoznao ali zna dosta o njemu.

"Čast mi je igrati u klubu i gradu u kojem je Osim legenda i izuzetno poštovan. To mi je i motiv da još više radim i dokažem se. Teško je riječima opisati koliko ga vole, ne samo u klubu nego i u Grazu. Svuda u gradu su njegove slike, a bio je i na stadionu kad smo igrali protiv Salzburga i vidio sam ga nedavno. Volio bih i nadam se da ću imati priliku da ga lično upoznam i pričam sa njim jer kao što sam rekao, on je tamo velika legenda. Inače, nije lako igrati u jednom takvom klubu, trebalo mi je vremena ali sad mi dobro ide i standardan sam u ekipi", zaključio je ovaj fudbaler.

Gazibegović je ove sezone u dresu Sturma odigrao 29 mečeva u svim takmičenjima, te je postigao jedan pogodak i dodao još jednu asistenciju. Prošao je sve omladinske selekcije naše zemlje.

Top Komentari

Keno
ovaj nam dobro dosao na desnom beku, ta pozicija nam je bila vjecni problem
4 0
crni1000
Dobar momak
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi