Juan Carlos Osorio odbio novi ugovor sa Meksikom

Kolumbijac će potražiti novi angažman

Juan Carlos Osorio odbio novi ugovor sa Meksikom

Reprezentacija Meksika je završila nastup na Mundijalu u Rusiji u osmini finala porazom od favorizovanog Brazila.

Meksikanci su u Rusiji ili oduševljavali ili razočaravali. Tako su sjajnom igrom savladali Njemačku, da bi ih nedugo zatim deklasirala Švedska.

Bilo kako bilo, Meksikanci su igrali hrabro, otvoreno i napadački, pa su bez obzira na rezultate pobrali simpatije ljubitelja fudbala.

Ipak, sada su Meksikanci i zvanično ostali bez kreatora njihovog prepoznatljivog stila igre, selektora Joana Carlosa Osorija.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Iako je Kolumbijcu bilo ponuđeno produženje saradnje sa Meksikom, on je odbio potpisati novi ugovor, te je odlučio potražiti novi angažman.

"Hvala meksičkim navijačima, čelnicima Saveza, svima u reprezentaciji, a posebno igračima sa kojima sam imao čast raditi kao selektor. Radio sam svoj posao sa velikom predanošću i sa puno strasti i ponosa", poručio je Osorio nakon prekida saradnje sa selekcijom Meksika.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi