Neymar i Firmino odveli Brazil u četvrtfinale, Meksiko ide kući

Karioke slavile sa 2:0

Neymar i Firmino odveli Brazil u četvrtfinale, Meksiko ide kući

E. Čaušević

Reprezentacija Brazila plasirala se u četvrtfinale Svjetskog prvenstva nakon što su Karioke danas u osmini finala pobijedile Meksiko sa 2:0.

Meksikanci su se u prošlosti pokazali kao tvrd orah za ekipu Brazila, a tako je bilo i danas. Ekipa Meksika mnogo bolje je otvorila današnju utakmicu, te prijetila preko Lozana i Vele, ali rezultat se nije mijenjao. Sredinom prvog dijela počeli su igrati i Brazilci, a dvije sjajne šanse nisu iskoristili Neymar i Gabriel Jesus.

Međutim, početkom drugog poluvremena Brazil je uspio da slomi otpor Meksikanaca. Brazilci su ušli veoma ofanzivno u nastavak utakmice i imali nekoliko fantastičnih prilika, ali činilo se da danas jednostavno ne mogu savladati sjajnog Ochou.

Ipak, u 51. minuti Brazil je poveo sa 1:0. Willian je sjajno prošao po lijevoj strani i ubacio loptu u peterac, a na pravom mjestu našao se Neymar koji je zatresao mrežu Meksika za veliko slavlje navijača Brazila.

U nastavku meča Brazil je ponovo imao dvije dobre prilike preko Coutinha i Neymara, no ovaj put je Ochoa bio na pravom mjestu. Meksikanci su u finišu meča imali loptu, diktirali su tempo, ali jednostavno nisu uspjeli naći put do mreže Alissona.

U samom finišu utakmice Brazilci su završili posao u ovom meču. Neymar je sjajnim prodorom došao do gola Meksika, Ochoa je odbranio njegov udarac, ali na odbijenu loptu natrčao je rezervista Firmino koji je postavio konačnih 2:0.

Brazil je tako upisao veoma važnu pobjedu i izborio plasman među osam najboljih ekipa svijeta. Karioke će u četvrtfinalu igrati protiv boljeg iz večerašnjeg duela između Belgije i Japana.

Svjetsko prvenstvo, osmina finala:

Brazil - Meksiko 2:0 (Neymar 51', Firmino 88')

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Brazil: Alisson - Fagner, Thiago Silva, Miranda, Filipe Luis - Coutinho, Casemiro, Paulinho - Willian, Gabriel Jesus, Neymar.

Meksiko: Ochoa - Alvarez, Ayala, Salcedo, Gallardo - Rafa Marquez, Vela, Hector Herrera, Guardado, Lozano - Chicharito.

Top Komentari

Medo-Brundo
super vam je ova reklama za jelen pivu. pogotov kada tek posjetis stranicu pa se razvuce preko citavog ekrana. svaka cast!!! a sada idem traziti novi sportski portal
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi