Scena koja lomi srce: Bivši Barcin trener u kolicima izašao na stadion, a onda je ugledao loptu

Unzue teško bolestan

Scena koja lomi srce: Bivši Barcin trener u kolicima izašao na stadion, a onda je ugledao loptu

E. Čaušević

Nekadašnji član stručnog štaba Barcelone, Juan Carlos Unzue, povukao se u potpunosti iz fudbala nakon što je prije dvije godine objavio da je teško bolestan.

Unzue je bio prvi pomoćnik Luisa Enriquea u Barceloni, a potpom je vodio ekipe Celte i Girone. Ipak, krajem 2019. godine povukao se iz fudbala i ubrzo nakon toga otkrio da je teško bolestan.

On je potvrdio početkom 2020. godine da boluje od amiotrofične lateralne skleroze (ALS) za koju je poznato da nema lijeka.

Nakon toga bilo je jasno da se Unzue više ne može baviti trenerskim poslom, a tada su mu doktori rekli da su mu preostale još četiri godine života što je šokiralo fudbalsku javnost.

Unzue se rijetko pojavljuje u javnosti, ali je jučer sve iznenadio dolaskom na utakmicu između Osasune i Alavesa.

Ovaj 54-godišnji stručnjak već odavno ne može hodati i kreće se pomoću kolica u kojima se pojavio pred početak meča na terenu. Dobio je velike ovacije s tribina navijača Osasune u kojoj je ponikao i proveo veći dio igračke karijere.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Bilo je jasno koliko je sve to emotivno bilo za njega, a posebno kada je vidio loptu na terenu i dao je sve od sebe da je udari nogom i izvede početni udarac što je na kraju i uspio.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Realist
Ništa na svijetu ne moze izazvat emocije koje izazove nogomet
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi