Juan Mata nagovijestio gdje bi mogao nastaviti karijeru, opcije su, čini se, samo dvije
Juan Mata bi karijeru mogao nastaviti u Saudijskoj Arabiji ili Španiji.

Nigdje ne zatvara vrata

Juan Mata nagovijestio gdje bi mogao nastaviti karijeru, opcije su, čini se, samo dvije

Eldar Ganibegović

Juan Mata je mjesec dana bez kluba. Sada je sjajni španski fudbaler nagovijestio gdje bi mogla biti njegova naredna destinacija.

S Vissel Kobeom je u Japanu osvojio titulu prvaka države, a sada je slobodan u potrazi nove sredine.

Sudjelovao je Juan Mata na 'Business of Football Summitu' Financial Timesa, događaju koji se održava u Londonu, gdje i trenira.

Tako, prema pisanju medija kao što su AA ili talkSPORT, bivši igrač Chelseaja i Manchester Uniteda nije zatvorio vrata saudijskom fudbalu:

"Ne znam. Nisam stao da odlučujem, jednostavno želim vidjeti mogućnosti koje postoje, a odatle napraviti procjenu na takmičarskoj, porodičnoj, državnoj razini..."

Upitan o mogućem povratku u Oviedo, gdje je fudbaler započeo svoju karijeru, Mata je ostavio otvorena vrata:

Oglasi

"Ako malo razmislite, sve je lijepo. Lijepo je igrati u Japanu i moći osvojiti ligu ili igrati za Oviedo, kao što je Santi Cazorla učinio sada nakon što je proveo toliko vremena u Katar  i moći pomoći momčadi da se uzdigne, što i zaslužuje. Pa i lijepo je i romantično, naravno da i ja to tako vidim. Ne isključujem ništa, ali još nisam donio odluku."

Podsjetimo, Juan Mata je Evropu napustio u ljeto 2023. godine kada je iz Galate otišao u Japan i potpisao za Vissel Kobe gdje se nije dugo zadržao.

Karijeru je počeo u Oviedu, kao omladinac prešao u Real Madrid, igrao za Valenciju, Chelsea i Manchester United.

Upisao je 41 nastup za reprezentaciju Španije uz 11 pogodaka, a s ovom selekcijom je bio i prvak svijeta 2010. godine u Južnoj Africi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi