Legendarni veznjak se nakon 20 godina vratio u matični klub, igrat će za minimalac!

Romantika još postoji

Legendarni veznjak se nakon 20 godina vratio u matični klub, igrat će za minimalac! · Zvanično

Eldar Ganibegović

Iako je fudbal odavno postao biznis, romantičari u najvažnijoj sporednoj stvari na svijetu još uvijek postoje. Posljednji primjer je legendarni španski veznjak, Santi Cazorla.

Novac je odavno zavladao fudbalom. Živimo u vremenu kada se za svakakve igrače izdvajaju devetocifreni iznosi, što je prije bilo nezamislivo. Transfer jednog Cristiana Ronalda koštao je 94 miliona eura i to je bio rekord svih rekorda 2009. godine, ali vremena su se promijenila.

Danas je Saudijska Arabija broj jedan kada je u pitanju finansijska moć u fudbalu, pa stoga nije ni čudo da čak osam od deset najplaćenijih fudbalera svijeta u ovom momentu igra baš u ovoj zemlji, što je prije bilo nezamislivo.

Mnogi igrači su čak i javno priznali da idu u određene klubove samo zbog novca, te da uopšte fudbal ne igraju iz strasti. Ipak, s nekima i nije tako, a jedan od njih je Santi Cazorla.

Bivši fudbaler Arsenala nakon 20 godina vratio se u svoj matični klub, Real Oviedo, te će igrati za minimalac koji je propisan u Statutu Fudbalskog saveza Španije. 

Oglasi

On se u Španiju vraća nakon trogodišnjeg boravka u Kataru gdje je nastupao za Al-Sadd, a danas je i zvanično predstavljen u svom novom-starom klubu.

Na Twitteru se pojavila i njegova fotografija iz vremena kada je prije 20 i kusur godina igrao za ovaj klub, što budi posebne emocije i kod neutralnih fanova, a naročito kod navijača Real Ovieda.

Cazorla je iz Ovieda otišao 2003. godine u Villarreal, a zatim nastupao za Recreativo iz Huelve, ponovo Villarreal, pa Malagu, Arsenal i ponovo Villarreal do odlaska u Katar 2020. godine. 

Za reprezentaciju Španije ovaj 38-godišnji vezni fudbaler nastupio je 81 put i postigao 15 pogodaka. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi