Riquelme zna Messijev plan: "Osvojit će Ligu prvaka s PSG-om, a onda..."

Legendarni veznjak se oglasio

Riquelme zna Messijev plan: "Osvojit će Ligu prvaka s PSG-om, a onda..."

Endin Čaušević

Ljetni prelazni rok u najjačim ligama Evrope završen je prije dva dana, a sigurno da je Lionel Messi obilježio ovo ljeto.

Messi je nakon 17 godina u prvom timu Barcelone odlučio da napusti katalonski klub jer zbog finansijskih problema nije mogao da potpiše ugovor sa ekipom u kojoj je ponikao.

Barcelona nije bila u mogućnosti da mu ponudi novi ugovor što je bio šok za fudbalsku javnost, a čini se najviše za Messija koji je imao namjeru da produži saradnju.

Nakon što je objavljeno da neće ostati u Barceloni jedan od najboljih igrača svijeta dobio je nekoliko ponuda, ali na kraju je odlučio da potpiše za PSG.

Messi je s Parižanima potpisao dvogodišnji ugovor i sigurno je da će biti veliko pojačanje u pohodu PSG-a da konačno dođe do trofeja Lige prvaka koji toliko dugo čekaju.

O Messijevom odlasku iz Barcelone pričao je i njegov nekadašnji saigrač iz reprezentacije Juan Roman Riquelme. Legendarni veznjak čini se da za Messijeve planove jer je siguran da će se on vratiti u Barcelonu.

"Leo Messi će osvojiti Ligu prvaka s PSG-om, a zatim će se vratiti u Barçu kako bi u tom klubu završio svoju igračku karijeru", rekao je Riquelme za argentinski ESPN.

Potražite više informacija na temu La Liga:

I Messi je na oproštajnoj press konferenciji u Barceloni izjavio da će se jednog dana sigurno vratiti u klub, a kada će to biti ostaje nam da vidimo.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

denimen9
Da se to tako lako osvaja, pa Real bi je svake godine osvajao ccc
2 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi