Igrač španskog velikana pokazao zastrašujuću fotografiju lijeve noge nakon teške povrede

Juanmija očekuje duga pauza

Igrač španskog velikana pokazao zastrašujuću fotografiju lijeve noge nakon teške povrede

Endin Čaušević

Iskusni španski fudbaler Juanmi doživio je nedavno tešku povredu zbog koje ga očekuje duga pauza.

Juanmi već nekoliko sezona nastupa u dresu Betisa, ali je poznat po tome što često ima problema s povredama zbog čega nikada nije uspio da ostvari karijeru kakva mu se predviđala.

Kakav je Juanmi peh vidjelo se najbolje na meču Evropske lige između Betisa i Helsinkija kada je doživio novu tešku povredu.

Juanmi je završio na terenu nakon duela s jednim od protivničkih igrača i odmah je bilo jasno da je riječ o težoj povredi i da ovaj 29-godišnji ofanzivac neće moći da nastavi utakmicu.

Na kraju su detaljni pregledi ostvarili one crne slutnje, a to je da je Juanmi pokidao ligamente članka lijeve noge i hitno je morao na operaciju.

Juanmi je u četvrtak odradio operaciju u jednoj bolnici u Barceloni i počeo je proces oporavka, ali je već sada jasno da ga čeka duga pauza i da će van terena biti oko osam mjeseci.

Oglasi

Španac se oglasio nakon operacije i zahvalio svima na porukama podrške, a potom je mnoge ostavio bez teksta kada je objavio fotografije i pokazao kako izgleda sada njegova lijeva noga.

On na dvije strane ima dva velika ožiljka na gležnju lijeve noge što izgleda zaista zastražujuće i najbolje pokazuje o kakvoj povredi se radi.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Juanmi je u Betis stigao na ljeto 2019. godine iz Real Sociedada za osam miliona eura. Ove sezone odigrao je pet mečeva i dao dva gola, ali teška povreda je to sve pokvarila.

Inače, ovaj 29-godišnjak je ponikao u dresu Malage, a u svojoj karijeri igrao je još za Racing i Southampton. Također, ima i jedan nastup u dresu reprezentacije Španije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi