Jučer je Skoplje bilo "ratna zona"

Divljanje poljskih navijača

Jučer je Skoplje bilo "ratna zona"

Reprezentacija Poljske je sinoć, u okviru kvalifikacija za EP, u Skoplju savladala selekciju Sjeverne Makedonije sa minimalnih 0:1.

Junak Poljske je bio Piatek, ali su pobjedu njegove selekcije zasjenili neredi koje su izazvali navijači.

Oko dvije hiljade navijača stiglo je proteklih dana iz Poljske u makedonsku prijestolnicu.

Poljacu si stigli kako bi bodrili svoju reprezentaciju, ali je značajan dio njih veći dio vremena provedenog u Sjevernoj Makedoniji proveo u međusobnim okršajima.

Naime, prvo su se poljski navijači međusobno sukobili u jednom skopskom kafiću, da bi jučer tokom dana došlo do žestoke tuče u Gradskom parku u Skopljlu.

U obračunu su očestvovale dvije suprostavljene grupe poljskih navijača (navodno su sa jedne strane bili navijači Widzeva, a sa druge Lecha i LKS Lodza), a nakon što je policija uspjela prekinuti masovnu tuču njih oko 200 je uhapšeno.

Zbog velikog broja uhapšenih navijača oni su do policijske stanice morali biti prevezeni autobusima.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Također, makedonski mediji saopštavaju da su se tokom jučerašnjeg dana poljski navijači sukobili i sa policijom u blizini zgrade Vlade Sjeverne Makedonije.

Kako se navodi, poljski navijači su krenuli sa divljanjem odmah po dolasku u Sj. Makedoniju, a pravovremenom intervencijom policije je spriječen sukob između njih i domaćeg stanovništva.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi