Bellingham htio stati s igrom kada je čuo šta pjevaju navijači Reala: "Noge su mi se odsjekle"
Foto: AP Photo/Jose Breton

Ponovo je bio junak Kraljeva

Bellingham htio stati s igrom kada je čuo šta pjevaju navijači Reala: "Noge su mi se odsjekle"

Endin Čaušević

Real Madrid jučer je uz dosta muke na Santiago Bernabeu uspio da pobijedi Getafe sa 2:1 u meču 4. kola španske La Lige, a junak Kraljeva ponovo je bio nevjerovatni Jude Bellingham. Englez je zabio ponovo pogodak za pobjedu, no ono što je jučer doživio na Realovom stadionu će pamtiti dok je živ.

Očekivalo se da će Real Madrid bez većih problema slaviti u gradskom derbiju, ali je Getafe pružio odličan otpor i bio je veoma blizu da neporažen napusti Santiago Bernabeu, no to im Bellingham nije dopustio.

Gosti su odlično otvorili jučerašnju utakmicu i već u 11. minuti uspjeli su da dođu do prednosti kada je sjajan pogodak postigao Borja Mayoral.

Real je potom svim silama krenuo naprijed, a nakon nekoliko promašenih zicera domaći tim je uspio u 47. minuti da poravna na 1:1 golom Joselua.

I kada se činilo da će to biti konačan rezultat Real Madrid je u 95. minuti došao do pobjede. Golman gostiju loše reaguje nakon jednog udarca i loptu odbija na nogu Bellinghama koji je šalje u gol za 2:1 i veliko oduševljenje na tribinama.

Oglasi

Bellingham je tako ponovo bio junak Reala, a jučer je shvatio najbolje u kakav klub je došao jer je doživio ono što ranije u karijeri nikada nije, te je to priznao kada je stao pred kamere nakon utakmice.

"Kada sam čuo navijače da pjevaju pjesmu 'Hey Jude' htio sam stati da ih saslušam jer su mi se noge odsjekle u tom trenutku. Real me i doveo zbog ovakvih trenutaka. Svaki put kada postignem pogodak osjetim kakvu podršku imam od navijača. Ne znam šta sam uradio da to zaslužim, ali se nadam da će se to nastaviti", rekao je Bellingham.

Real Madrid je Bellinghama doveo ovog ljeta iz Borussije Dortmund za 103 miliona eura, ali je engleski reprezentativac već nakon nekoliko utakmica pokazao da će biti veliko pojačanje za kraljevski klub.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Bellingham je na četiri meča u La Ligi zabio već pet golova i upisao je jednu asistenciju, te je najzaslužniji što Real Madrid ima maksimalnih 12 osvojenih bodova.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi