Nastavljeno prokletstvo Reala - Nova žrtva je čudesni Jude Bellingham
Englez je nažalost povrijeđen (Foto: EPA)

Englez mora na pauzu

Nastavljeno prokletstvo Reala - Nova žrtva je čudesni Jude Bellingham

Midhat Šljivak

Jude Bellingham novi je fudbaler na listi povrijeđenih igrača u Real Madridu. Englez će zbog povrede zgloba pauzirati dvije ili tri sedmice sedmice.

Real Madrid ove sezone ima ogromnih problema s povredama. Carlo Ancelotti niti u jednoj utakmici nije imao kompletnu ekipu na raspolaganju, a najveće probleme imali su u odbrani gdje su ostali bez svih štopera.

Sada je stigao novi problem. U meču s Gironom zglob je povrijedio fenomenalni Englez Jude Bellingham i on će pauzirati barem dvije ili tri sedmice.

Real je objavio kako 20-godišnji ofanzivac ima teže istegnuće zgloba, no nisu precizirali kada bi se mogao vratiti na teren. Ipak, španski mediji doznali su kako bi povratnički meč trebao odraditi 7. marta u revanš susretu osmine finala Lige prvaka protiv RB Leipziga.

U međuvremenu će Bellingham propustiti utakmice s RB Leipzigom, Rayo Vallecanom, Sevillom i Valencijom. Carlo Ancelotti međutim nije zabrinut, što je jučer nakon utakmice s Gironom i saopštio.

Oglasi

"Ako ga ne bude, imamo Brahima i Joselua, tako da smo OK. Nikad neću imati više briga kao danas. Igrali smo bez štopera", rekao je Ancelotti.

Istakao je italijanski stručnjak kako ga 20-godišnjak itekako podsjeća na legendarnog Zinedinea Zidanea.

"Da, podsjeća me na Zidanea. Zidane je tehnički moćniji igrač, ali Bellingham ima nešto što malo ko na svijetu ima."

Potražite više informacija na temu La Liga:

Jude Bellingham je ove sezone zaista čudesan. Nastupio je u 29 utakmica za Real i ima fenomenalan učinak od 20 pogodaka i osam asistencija.

Prava je šteta što se engleskom reprezentativcu desio peh zbog kojeg će propustiti određeni period sezone. Uz Viniciusa je udarna igla Reala i sigurno će nedostajati Kraljevima.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Culer
Pratite li vi fudbal? Nema tima u Evropi koji nije osakaćen povredama.
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi