Navijači Real Madrida ismijavaju najvećeg rivala: Skandiranje s Bernabeua to jasno pokazuje

Vole što im ne ide

Navijači Real Madrida ismijavaju najvećeg rivala: Skandiranje s Bernabeua to jasno pokazuje

Midhat Šljivak

Navijači Real Madrida prezadovoljni su sezonom svog tima, ali još više uživaju u neuspjehu najvećeg rivala Barcelone koji je na tabeli daleko iza njih. Sjetili su ih se i na meču s Gironom i imali su poruku s tribina za katalonskog giganta.

Rivalstvo Real Madrida i Barcelone je među najvećim u svijetu fudbala. Dosta toga se između ovih klubova dešavalo u prošlosti u slobodno se može reći da se navijači ovih timova nimalo ne vole.

Neuspjeh najvećeg rivala se slavi na obje strane. Trenutno je Real taj koji dominira, a Barca je u popriličnoj krizi zbog koje je Xavi Hernandez odlučio otići s klupe na kraju sezone.

Navijačima kraljevskog kluba ne bi smetalo da ovaj stručnjak ostane na klupi katalonskog velikana. To su poručili na meču protiv Girone.

U jednom trenutku navijači Reala, oni najvatreniji, krenuli pjevati u jedan glas: "Xavi ostani, Xavi ostani"...

Oglasi

Jasan je to znak da njima odgovara sadašnja situacija u velikom rivalu. Barca je u rezultatskoj krizi, ne blista na terenu, ali sezona je duga i svašta se još može desiti do kraja sezone.

Međutim, tim Carla Ancelottija će teško biti zaustavljen na putu do titule. Izgledaju Kraljevi mnogo bolje od ostalih klubova, pa i od najvećeg rivala.

Tabela La Lige pokazuje popriličnu dominaciju tima sa Santiago Bernabeu stadiona. Prvi su sa 61 bodom, Girona ima 56, a Barcelona je na minus 11.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Naredni međusobni duel, odnosno čuveni El Clasico, igra se 21. aprila u Madridu, a u prvom je Real slavio preokretom rezultatom 2:1.

Barcelona nema previše šanse u borbi za titulu. Izvjesno je da će je izgubiti od najvećeg rivala, ali pobjeda usred Madrida bi im koliko-toliko vratila samopouzdanje.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi