Jude Bellingham potpisao za Real Madrid!

Sutra predstavljanje

Jude Bellingham potpisao za Real Madrid! · Zvanično

Edmir Škorić

Jude Bellingham (19) od danas je i zvanično novi igrač Real Madrida.

O transferu mlade engleske zvijezde iz Borussije Dortmund u Real Madrid odavno se znalo, no sada je stigla potvrda od strane kraljevskog kluba.

Još prošlo ljeto Real ga je označio kao dugogodišnjeg nasljednika Luke Modrića, da bi ga godinu dana kasnije predstavili kao svoje veliko pojačanje plaćeno 103 miliona eura uz bonuse koji mogu da premaše i 30 posto od fiksnog iznosa.

Bellingham će potpisati šestogodišnji ugovor s Realom i postati jedan od najplaćenijih igrača ovog tima.

Sa samo 17 godina iz rodnog Birminghama otišao je Bellingham u Dortmund. Tada je plaćen 25 miliona eura i postao je jedan od najvažnijih igrača Borussije.

Postigao je 14 golova uz sedam asistencija na 42 nastupa u tekućoj sezoni, s tim da je propustio posljednji meč Milionera kada im je trebala pobjeda protiv Mainza za naslov.

Na njegovu žalost, iz Dortmunda odlazi bez naslova prvaka Njemačke budući da je Mainz uzeo bod u Dortmundu, a Bayern dobio Koeln sa 2:1 kasnim golom Jamala Musiale i tako po 11. put u nizu postao prvak.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Očekuje se da u četvrtak bude održano veliko predstavljanje engleskog reprezentativca u Madridu. Ako ne dođe Kylian Mbappe ovog ljeta, on će bez dileme biti najveće pojačanje Reala.

Kako su operaciju Bellinghama već potvrdila oba kluba, preostaje samo riješiti pitanje koji će broj Englez nositi u svom službenom predstavljanju kao novi igrač Real Madrida. Prošlog ponedjeljka došlo je do značajnih promjena u ovom aspektu, s Viniciusom koji je preuzeo 7 od Hazarda, Rodrygo 11 od Asensija, novi igrač Kraljeva Fran García 20 i Brahim Díaz 21.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mostarac94
Dobrodošao u najveći klub na svijetu !
7 0
user1676235346
Jos kad i Mbappe dovedu bice stroj
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi