S Benzemom igrao 12 godina u Realu, sada otkrio kako je Francuz otišao na jako ružan način

Benzema je sa Špancima osvojio čak 22 trofeja

S Benzemom igrao 12 godina u Realu, sada otkrio kako je Francuz otišao na jako ružan način

Edmir Škorić

Karim Benzema (35) je čal 14 godina igrao za Real Madrid, ali je ovog ljeta napustio najtrofejniji evropski klub kako bi prešao u redove prvaka Saudijske Arabije, ekipu Al Ittihada.

Benzema je sa Špancima osvojio čak pet trofeja Lige prvaka, pet puta Svjetsko klupsko prvenstvo, četiri puta Superkup Evrope, četiri puta La Ligu, četiri Superkupa Španije, a kruna njegovog boravka u Madridu bila je Zlatna lopta koju je osvojio prošle sezone.

"Nikad neću zaboraviti Real Madrid. To je nemoguće, to je najbolji klub u historiji", kazao je Benzema na odlasku iz Madrida.

Međutim, čini se da rastanak s Realom ovog ljeta nije bio tako idealan. Odnosno, rastanak sa dojučerašnjim saigračima. Prema riječima bivšeg saigrača, nimalo korektno, štaviše i jako ružno ako uzmemo u obzir koliko su pojedni dugo zajedno i šta su sve prošli noseći dres slavnog tima.

Nacho Fernandez (33) je 12 godina igrao s Benzemom, ali je sada za radio stanicu Cadena Cope otkrio kojim je riječima Francuz napustio ekipu.

Oglasi

"Šta je rekao kada je odlazio? Ništa. Možda je bio takav jer se sve to oteglo do kraja. Također je zatvorena i introvertirana osoba. Karima poznajem jako dugo godina", kazao je Nacho Fernandez.

Rečeno je kako Benzema nije lično obavijestio svoj tim i saigrače o prelasku u Al Ittihad.

"On lično ništa nikom nije rekao. Klub je objavio da se seli u Saudijsku Arabiju i onda su svi saznali. Do tada, ništa, jedino ono što se pisalo u štampi", poručio je Fernandez.

Tek početkom ovog mjeseca postalo je službeno da se Real i francuski napadač rastaju nakon 648 (!) utakmica.

"Real Madrid i naš kapiten Karim Benzema dogovorili su se prekinuti njegovo briljantno i nezaboravno vrijeme koje je proveo kao igrač u našem klubu. Real Madrid jest i uvijek će biti njegov dom i želimo njemu i cijeloj njegovoj porodici sve najbolje u ovom novom poglavlju u njegovom životu", objavio je kraljevski tim.

Remi 1:1 protiv Athletic Bilbaa bila je posljednja Benzemina utakmica za Real Madrid. Sljedeća stanica je Saudijska Arabija. Dobio je veliki ugovor koji nije mogao da ne prihvati, a uostalom, to nije jedini razlog što se bivši igrač Lyona zaputio prema Bliskom istoku.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Pa ja sam musliman i ovo je muslimanska zemlja. Uvijek sam želio živjeti ovdje. Spreman sam se suočiti s novim izazovom", rekao je po dolasku u novu zemlju.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

bk123
Al stavili Benzemu i Modrica....ja mislio Modric nešto reko...
1 0
Sioux1921
i sta je sad ovdje ruzno?
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi