Neka ne čita madridske medije: Mbappea ranom zorom dočekao "šamar" od Pereza!

Gdje će sjajni Francuz?

Neka ne čita madridske medije: Mbappea ranom zorom dočekao "šamar" od Pereza!

Admin Čaušević

Kylian Mbappe je napravio zemljotres na fudbalskoj pijaci koja još uvijek zvanično nije ni otvorena. Odlučio je da ne aktivira klauzulu o produženju ugovora za još jednu sezonu što znači da sljedećeg ljeta može otići kao slobodan igrač.

PSG je pred svršenim činom. Parižani nemaju drugog izbora nego da već ovog ljeta prodaju Mbappea, u suprotnom će ga izgubiti besplatno.

U prošlosti su uspjeli nekako zadržati Mbappea još dvije sezone, međutim izgleda i da je 23-godišnjak sit dešavanja na Parku prinčeva.

Kako sada stvari stoje katarski dream-tream iz francuske prijestolnice počinje da se ruši kao kula od karata jer je već otišao Leo Messi, isto čeka i Neymara, dok je naredni na redu Mbappe.

Svi vjeruju da će Mbappe završiti u Realu, međutim nakon informacije da želi otići iz PSG-a, iz kraljevskog kluba ga je dočekao šamar.

Oglasi

Ugledna Marca piše da na Mbappeovu situaciju u Realu uopšte ne gledaju kao na svoj problem i da uopšte nemaju interesa da prave prvi korak.

List blizak Realu izvještva da Florentino Perez neće biti taj koji će bilo šta poduzeti prvi te da će Mbappe i PSG morati napraviti prvi korak.

Odnosi između dva kluba su poprilično užasni pogotovo nakon svega što se dešavalo prošle godine kada je Perez ponudio 180 miliona za Mbappeovo dovođenje, ali je francuski superstar na kraju ostao u Parizu.

Real Madrid je već izgradio svoju strategiju za ljetni prijelazni rok i već je krenuo sa realizacijom transfera pošto su stigli ili se vratili Fran Garcia, Brahim Diaz i Jude Bellingham.

Perez je na dan finala Lige prvaka za Mbappea kazao da će ga dovesti, ali ne ove godine. Bilo je to u šaljivom tonu sa jednim navijačem, međutim nekoliko dana kasnije vrata za dolazak možda i najboljeg igrača svijeta su otvorena.

Međutim, Real Madrid je klub koji je uvijek bio iznad bilo kojeg igrača i na kraju će Mbappe morati biti taj koji će insistirati na transferu među Kraljeve.

Potražite više informacija na temu La Liga:

U najtrofejnijem evropskom klubu su čuveni broj 7 dodijelili Viniciusu što je jasan znak da se od Brazilca očekuje da bude vođa na terenu pa dovođenje Mbappea i nije toliko neophodno.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Nije.bitno
Mbape ljevoMuani naprijed, Rashford gesno ,iza Fernandes
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi