Real Madrid tiho radi na jednom od najvećih transfera ikad
Mladi Jude Bellingham velika je želja Florentina Pereza koji je odlučio u Real dovesti neke od najboljih mladih fudbalera svijeta (Foto: EPA)

Spremni su dati 140 miliona eura

Real Madrid tiho radi na jednom od najvećih transfera ikad

M. Šljivak

Madridski Real pokušat će u ljetnom prijelaznom roku u svoje redove dovesti jednog od najboljih mladih fudbalera svijeta, Engleza Judea Bellinghama. Kraljevi već rade na dovođenju ovog fudbalera i već su počele posjete porodici 19-godišnjeg veziste Borussije iz Dortmunda.

Jude Bellingham dečko je kojeg mnogi žele vidjeti u svojim redovima. Sjajni 19-godišnjak najviše se povezuje s Liverpoolom i Real Madridom, a Kraljevi su već počeli proces oko potencijalnog transfera.

Tim iz Madrida već obavlja pregovore s porodicom mladog fudbalera. Zakazali su sastanak u Dortmundu koji je održan prije nekoliko dana i ovo je bio prvi razgovor o transferu 19-godišnjaka.

Real će gotovo sigurno ostati bez Luke Modrića na kraju ove sezone. Žele hrvatskoj legendi dovesti dostojnu zamjenu i upravo Engleza vide kao idealnog čovjeka za to.

Madridski velikan smatra da bi se Bellingham odlično nadopunjavao s također mladim veznjacima Eduardom Camavingom i Aurelienom Tchouamenijem i učinit će sve kako bi ga doveli u svoje redove.

Oglasi

Za dovođenje sjajnog fudbalera Real će morati platiti ogromnu cifru. One će jednostavno morati biti u rangu od oko 140 miliona eura.

Kraljevski klub nije spreman odmah izdvojiti toliko novca. Oni će Borussiji ponuditi 100 miliona eura odmah, te dodatnih 40 miliona kroz razne bonuse koje će biti veoma lako ispuniti.

Bellingham još uvijek nije donio odluku o budućnosti. Liverpool je također izazov za mladu zvijezdu i vjerovatno ćemo već na kraju sezone saznati gdje bi mogao nastaviti karijeru.

Jude Bellingham je karijeru počeo u Birminghamu. Sa samo 16 godina je postao prava senzacija na Ostrvu i mnogi klubovi su ga željeli dovesti u svoje redove.

Potražite više informacija na temu La Liga:

On je odlučio da ode u Borussiju. To se ispostavio kao sjajan potez. Bellingham se razvio i trenutno je bez dileme jedan od najboljih igrača svijeta.

Ove sezone zvijezda tima iz Dortmunda je u 33 odigrana meča ostvarila učinak od 10 golova i šest asistencija.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti