Zaboravite Ibrahimovića, Luka Modrić je fenomen: Ancelottijeve riječi su rekle sve o Hrvatu

Veliki je profesionalac i to se itekako vidi

Zaboravite Ibrahimovića, Luka Modrić je fenomen: Ancelottijeve riječi su rekle sve o Hrvatu

Samir Mlaćo

Luka Modrić je zaista fenomen. Sjajni vezista Reala nije nastupio u porazu svog tima od Real Sociedada, a iako je dobio neugodnu povredu zadnje lože, uskoro bi trebao biti na terenu.

Spominjalo se da Modrića neće biti dvije sedmice, možda i duže, no on se brzo vraća.

Prema informacijama medija u Srbiji boravio je u toj zemlji gdje je zatražio pomoć čuvene doktorice Marijane Kovačević koja između ostalih se brine za zdravlje Novaka Đokovića, te velikog broja poznatih sportista.

Već tada je najavljeno da će ovaj 37-godišnjak propustiti meč polufinala Lige prvaka protiv Manchester Cityja, ali i finale Kupa kralja, no situacija se promijenila.

Carlo Ancelotti tvrdi da će Modrić biti spreman za narednu utakmicu Reala i da je već počeo sa treninzima.

Svakako da nogometaši sve što su stariji imaju i sve više povreda te sporije teče njihov povratak, ali Hrvat je priča za sebe.

Oglasi

Modrić će uskoro vjerovatno i potpisati novi ugovor sa Realom, iako se ranije špekulisalo da je vrijeme za promjenu sredine, s obzirom da mu ističe važeći ugovor na kraju sezone.

Hrvat želi da dobije novi ugovor u Real Madridu, te ne želi da napušta evropski fudbal kako bi još uvijek mogao da igra na najvećem nivou.

Ovu informaciju na Twitteru je objavio novinar Rudy Galetti.

Modriću ugovor s Real Madridom ističe na kraju ove sezone, no treba očekivati da će bivši igrač Zrinjskog dobiti novi ugovor i ostati u Kraljevskom klubu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Podsjetimo, Modrić je u ljeto 2012. godine stigao u Real Madrid iz Tottenhama za 22 i po miliona eura.

Osim za ova dva tima, nastupao je za Zadar kao omladinac, Dinamo, Zrinjski, te Inter iz Zaprešića.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi