Real Madrid ne staje: Spremno 90 miliona eura za još jedno veliko pojačanje

Podmlađuju ekipu

Real Madrid ne staje: Spremno 90 miliona eura za još jedno veliko pojačanje

E. Ganibegović

Real Madrid je ovog ljeta uspio da realizuje dva transfera.

Antonio Rudiger je stigao iz Chelseaja i Aurelien Tchouameni iz Monaca, no Florentino Perez ne želi se tu zaustaviti. Žele dodatno da podmlade ekipu i dovedu neke od najboljih mladih igrača svijeta.

Prvi takav primjer bio je Aurelien Tchouameni, kojeg su Kraljevi doveli iz Monaca, za 80 miliona eura plus još 20 miliona eura koje Monaco može dobiti kroz razne bonuse ovisno o Aurelienovoj igri. 

Sada Real Madrid želi zadati još jedan udarac na transfer tržištu, pišu španski mediji. Jude Bellingham, mladi engleski veznjak, posljednje je ime na spisku želja Florentina Pereza.

Čini se da bi Galacticosi ovog ljeta bili spremni platiti 90 miliona eura za fudbalera Borussije Dortmund.

Nijemci su ga odveli iz Birminghama 2020. godine za 25 miliona eura nakon dobijene bitke s Manchester Unitedom i Chelseajem, a sada bi ga mogli prodati za višestruko više novca. 

No, Jude Belligham bi se momčadi Real Madrida pridružio tek u ljeto 2023. jer trenutno na Bernabeuu nema mjesta za državljane izvan EU, a zimi će Vinicius Junior dobiti španski pasoš i tako otvoriti jedno dodatno mjesto za strance.

Također, upravo je novi potpis Viniciusa nešto što može da raduje naviječ prvaka Evrope.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Aktuelni ugovor mu traje do 2024. godine, produžit će saradnju do 2026. ili 2027. godine, a plata će mu biti utrostručena.

Do sada je godišnje zarađivao 3,2 miliona eura, a prema novom ugovoru plata će mu biti 10 miliona eura koja može još više narasti u zavisnosti od rezultata.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

denimen9
Dobar za klupe.
0 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi