UEFA objavila saopštenje i "zaledila" Engleze: Najvećoj zvijezdi reprezentacije prijeti suspenzija?

Jude Bellingham zvanično pod istragom

UEFA objavila saopštenje i "zaledila" Engleze: Najvećoj zvijezdi reprezentacije prijeti suspenzija?

Endin Čaušević

Jude Bellingham jučer je bio junak Engleske u preokretu protiv Slovačke (2:1) i plasmanu u četvrtfinale Evropskog prvenstva, ali danas stižu užasne vijesti za ovu selekciju jer bi njihova prva zvijezda mogla biti suspendovana.

Engleska je jučer bila na korak od ispadanja u osmini finala jer je Slovačka vodila sa 1:0, ali je u 95. minuti Bellingham škaricama zabio gol za 1:1 i odveo meč u produžetke.

Slovake je ovaj pogodak u potpunosti razbio jer je Engleska već u prvoj minuti produžetaka preko Harryja Kanea došla do potpunog preokreta i pobjede rezultatom 2:1.

Jasno je da je Bellingham bio apsolutni heroj Engleske jučer i zasluženo mu je pripala nagrada igrača utakmice.

Međutim, on je i danas u centru pažnje fudbalske javnosti, ali ne zbog lijepih vijesti jer prvoj zvijezdi Engleske prijeti suspenzija za četvrtfinalni meč.

Bellingham je nakon gola za 1:1 srčano proslavio isti u svom stilu, ali mrlju je bacio sramotnom gestikulacijom koju su mnogi protumačili da je bila posvećena klupi Slovačke.

Oglasi

Nakon utakmice veznjak Engleske se oglasio i poručio da je to interna šala i poruka njegovim prijateljima, te da uopšte nije pokazivao nikakvo nepoštovanje prema Slovacima i da ta gestikulacija s njima nije imala nikakve veze.

"Interna šala prema mojim prijateljima koji su bili na utakmici. Imam samo poštovanje prema ekipi Slovačke zbog načina na koji je njihov tim odigrao ovaj meč", napisao je Bellingham.

Iako su prve informacije govorile da će se Bellingham izvući s tim izgovorom stvari su se zakomplikovale.

UEFA je saopštila danas da je protiv Bellinghama pokrenuta istraga zbog nedoličnog ponašanja, a ukoliko on bude proglašen krivim jasno je da mu prijeti suspenzija što bi za Engleze bio ogroman udarac pred četvrtfinale Evropskog prvenstva.

Oglasi

"Istražitelji UEFA-inog etičkog i disciplinskog tijela će provesti disciplinsku istragu o mogućem kršenju pravila ponašanja koje je navodno počinio Jude Bellingham tokom utakmice. Više informacija o ovom slučaju bit će poznato u narednim danima", saopštila je UEFA.

Iako su Englezi bili sigurni da je Bellingham siguran saopštenje UEFA-e ih je itekako uzdrmalo. Nadaju se da će sve biti riješeno što prije, te da će njihova najveća zvijezda proći bez kazne.

Očekuju da bi kazna trebala biti novčana, te da od suspenzije neće biti ništa. No, UEFA će na kraju dati konačnu riječ na ovaj slučaj.

Inače, Engleska u četvrtfinalu ovog takmičenja igra protiv Švicarske već u subotu s početkom u 18 sati u Dusseldorfu.

Top Komentari

Nije.bitno
Igro , ne igro . On i Foden dvi uzdanice najmanje su i pokazali
0 0
bk123
Aha baš će ga suspendovat....možda da je iz Gruzije, Slovenije, Hrvatske....možda i bi al glavnog igrača Engleske supsendovat pred važne mečeve....dajte molim vas nismo baš toliko glupi
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi