Ovo je najnesretniji navijač na Evropskom prvenstvu: Napustio stadion, pa saznao šta se desilo

Kamera sve snimila

Ovo je najnesretniji navijač na Evropskom prvenstvu: Napustio stadion, pa saznao šta se desilo

Endin Čaušević

Reprezentacija Engleske uspjela se plasirati u četvrtfinale Evropskog prvenstva nakon što je poslije preokreta i produžetaka pobijedila Slovačku sa 2:1. Englezi su bili na korak od ispadanja, a da su i navijači izgubili svu vjeru u pobjedu pokazao je i jedan nesretni fan koji je napustio stadion netom prije gola Judea Bellinghama za 1:1.

Englezi su u Njemačku stigli kao jedni od favorita za osvajanje Evropskog prvenstva, ali igraju daleko ispod svih očekivanja i uz dosta sreće na kraju su uspjeli nekako da se plasiraju u četvrtfinale.

Jučer su u Gelsenkirchenu igrali protiv Slovačke koja je povela u 25. minuti sa 1:0 i bila je na korak od senzacije i plasmana dalje, ali su Englezi nekako uspjeli da prežive.

Junak je bio nevjerovatni Jude Bellingham koji je u 95. minuti škaricama pogodio za 1:1 i odveo je meč u produžetke u kojima je Engleska golom Harryja Kanea uspjela da preokrene i pobijedi sa 2:1.

No, javnost u Engleskoj razočarana je igrom svog tima u jučerašnjem meču i svjesni su da su izabranici Garetha Southgatea više sretno nego spretno uspjeli da prođu u narednu rundu takmičenja.

I navijači koji su bili jučer na Veltins Areni u finišu utakmice su izgubili vjeru da Engleska može nešto napraviti nakon što su svjedočili očajnoj igri svoje ekipe.

Oglasi

Mnoštvo navijača Engleske krenulo je u finišu utakmice napuštati stadion nesluteći šta se sprema, a jednog od tih nesretnika snimila je kamera i to nakon što je Bellingham zabio gol za 1:1.

Ovaj navijač Engleske je napustio stadion na početku sudijske nadoknade, a potom su mu novinari ispred stadiona rekli da je njegov tim izjednačio na 1:1, te su snimili njegovu reakciju.

Nesretni navijač Engleske je imao na sebi Bellinghamov dres i vidjelo se koliko je razočaran što nije ostao na tribini do kraja, ali također mogao je odahnuti jer je njegov junak ostavio Engleze u životu.

Reakciju ovog navijača Engleske kada je saznao da je njegov tim izjednačio na 1:1 možete POGLEDATI OVDJE.

Oglasi

Navijači koji su napustili stadion više nisu imali mogućnost da se vrate na isti i prate produžetke, ali ubrzo su mogli početi ponovo da slave nakon što je Kane u prvoj minuti produžetaka zabio gol za 2:1.

Englezi će imati pet dana za odmor i pripremu za četvrtfinale u kojem će se sastati sa selekcijom Švicarske.

Švicarci su u osmini finala uspjeli da lakše od očekivanog pobijede Italiju sa 2:0 i prema mišljenju mnogih imaju ulogu favorita u okršaju protiv Engleske.

Utakmica između Engleske i Švicarske igra se u subotu s početkom u 18 sati na Merkur Spiel-Areni u Dusseldorfu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi