Bundesliga ima novog lidera: Bayernu presudila dva penala!
Vodeći tim Bundeslige nakon 25. kola Bundeslige bit će Borussia Dortmund.

Preokret u Leverkusenu

Bundesliga ima novog lidera: Bayernu presudila dva penala!

E. Ganibegović

Meč koji je direktno utjecao na prvo mjesto u Bundesligi gledali smo danas u 25. kolu Bundeslige, a poslije ovog meča osim pobjednika Bayera slavi i Borussia Dortmund.

Bayer Leverkusen je s 2:1 savladao minhenski Bayern nakon preokreta, a Bavarcima su presudila dva penala u drugom poluvremenu.

Prvo veće uzbuđenje bilo je odmah i gol Bayerna. Kimmich je šutirao s ruba kaznenog prostora, neko je zakačio loptu i ona je završila u mreži domaćina. Gol pogledajte OVDJE

To je bilo i skoro sve što smo zanimljivo vidjeli u prvom dijelu igre, da bi Nagelsmann na startu drugog dijela napravio trostruku izmjenu.

Umjesto Cancela, Manea i Mullera na teren je poslao Gnabryja, Comana i Musialu, a čini se da mu se to nije isplatilo onako kako je mislio da će.

Dosuđen je penal za domaće nakon deset minuta igre u drugom dijelu, a siguran realizator bio je argentinski fudbaler Exequiel Palacios. OVDJE pogledajte taj gol. 

Oglasi

Osamnaest minuta nakon toga, deja vu. Penal za Bayern, Palacios uzima loptu i pogađa, ovaj put za potpuni preokret. Gol pogledajte OVDJE

Do kraja utakmice Bayern nije napravio ništa specijalno pred golom domaće ekipe koja je tako osvojila važna tri boda, ali i obradovala Borussiju Dortmund.

Naime, sada je Borussia na prvom mjestu s 53 boda, bodom više od Bayerna, a upravo se ova dva tima sastaju u narednom kolu nakon reprezentativne pauze.

Apotekari su na osmom mjestu s 37 bodova i hvataju priključak za pozicijama koje vode u Evropu. U idućem kolu gostovat će kod Schalkea.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Bundesliga, 25. kolo:

Bayer - Bayern 2:1 (Palacios 55' (P), 73' (P); Kimmich 23') 

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Bajernovac
Smjesna pobjeda apotekara bez ozbiljnog suta na gol helem nec se docice bvb nama kuci
1 3
Bajernovac
Penal Leverkusen ha ha ako je ono drugo prekrsaj i jos u kaznenom onda stvarno se zapitati cemu sve
1 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi