Jordi Alba odlazi iz Barcelone uzdignute glave, takav godspodski potez se ne pamti u Španiji

Odlučio da sreću potraži negdje drugo

Jordi Alba odlazi iz Barcelone uzdignute glave, takav godspodski potez se ne pamti u Španiji

E. Čaušević

Iskusni španski reprezentativac Jordi Alba odlučio je da na kraju ove sezone napusti Barcelonu, a zvanična potvrda očekuje se već danas od strane katalonskog kluba. Međutim, Alba je oduševio navijače svojim potezom zbog kojeg će mu vrata ovog kluba biti zauvijek otvorena.

Jordi Alba je u Barcelonu stigao još na ljeto 2012. godine iz Valencije za 14 miliona eura i pokazao se kao pun pogodak jer je deset godina imao zacementirano mjesto na lijevom beku u startnoj postavi.

Ovaj 34-godišnjak s Barcom je uspio da osvoji sve što je mogao, a iako ima ugovor na još godinu dana odlučio je da je najbolje na kraju ove sezone da spakuje kofere i sreću potraži u nekom drugom klubu.

Očekivalo se da će Alba ostati i iduće sezone, ali jasno je da on ne želi i u narednoj sezoni da "grije klupu" i cilj mu je da pronađe klub u kojem će biti starter.

Alba je deset godina bio starter u ekipi Barcelone, ali se to ove sezone promijenilo nakon što je zablistao mladi Alejandro Balde koji je istisnuo iskusnog lijevog beka iz startne postave.

Oglasi

Nakon Sergija Busquetsa sigurno da će i odlazak Albe biti veliki udarac za Barcelonu, ali u klubu mu nikada neće zaboraviti ono što je pristao da napravi.

Naime, iskusni igrač je odlučio da će oprostiti čak pola dugovanja koja klub ima prema njemu. Radi se o višemilionskom iznosu, a Alba je poručio da 50% dugovanja oprašta jer na taj način želi pomoći klubu da na ljeto dovede što kvalitetnija pojačanja, te naravno vrati Lionela Messija.

Taj potez oduševio je navijače Barcelone, a Alba je pokazao da mu novac uopšte nije bitan i dokazao je kakvu ljubav ima prema katalonskom klubu.

No, Gerard Romero objavio je da Busquets i Alba neće biti jedini koji će napustiti klub. Očekuje se da će još jedan od prvotimaca do kraja sezone saopštiti da također ide s Camp Noua, ali nije poznato o kome je riječ.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Što se tiče Albe on je u dosadašnjem dijelu sezone u dresu Barcelone odigrao 29 utakmica, dao je dva gola i upisao šest asistencija. Golove koje je dao su itekako pomogli Barci da dođe do bodova u trenucima kada se "lomila" borba za prvaka Španije.

Također, jasno je da će Barcelona morati izabrati i nove kapitene jer od četvorice izabranih njih dvojica napuštaju klub. Ostaju još Sergi Roberto i Marc-Andre ter Stegen i bit će zanimljivo vidjeti ko će im se pridružiti na listi, te ko će biti prvi kapiten od naredne sezone.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi