Dvojica Francuza će dugo pamtiti šta im je uradila FIFA: "Ovo je s*anje"

Noćna mora svakog fudbalera

Dvojica Francuza će dugo pamtiti šta im je uradila FIFA: "Ovo je s*anje"

Admin Čaušević

Iako desetkovani brojnim izostancima i neplaniranim povredama Francuzi su još jednom pokazali koliko su snažni te su izborili drugo uzastopno finale Svjetskog prvenstva gdje će za rivala imati Argentinu.

U polufinalnom duelu Francuska je pobijedila Maroko sa 2:0, ali daleko od toga da je bilo lagano pošto su Lavovi Atlasa imali niz odličnih prilka i može se reći da su pokazali zube Trikolorima.

Poslije posljednjeg sudijskog zvižduka uslijedilo je očekivano slavlje među Francuzima. Doduše ne među svima pošto je dvojicu čekala "noćna mora".

Niti jedan fudbaler nakon velike pobjede ne voli ići na doping kontrolu, a upravo se to desilo Julesu Koundeu i Ibrahimu Konateu koja je FIFA izabrala slučajnim odabirom.

[twitter]https://twitter.com/RMCsport/status/1603140009279700992[/twitter]

I dok su njihovi saigrači ludo slavili u svlačionici Kounde i Konate su bili u potpuno drugoj prostoriji što je posebno iznerviralo defanzivca Barcelone.

Oglasi

"Ovo je s*anje, veliko s*anje", govorio je vidno nervozni Kounde dok ga je Konate snimao strane.

Tokom slavlja prednjačio je Antoine Griezmann koji igra odlično Svjetsko prvenstvo i protiv Maroka je izabran za igrača utakmice.

Ipak, Francuzi će se već danas vratiti u normalnu rutinu pošto ih u nedjelju čeka utakmica zbog koje su i stigli u Katar.

Iako su pred Mundijal ostali bez Karima Benzema, Paula Pogbe i N'Golo Kantea, a portiv Maroka nisu mogli igrati ni Adrien Rabiot i Dayot Upamecano to se nije previše osjetilo na igri što dovoljno govori o snazi Trikolora.

Francuska će protiv Argentine igrati za treću zvjezdicu na dresu baš kao i Gaučosi pa je već sada jasno da nas čeka veliki spektakl.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Galski Pijetlovi su u ovom stoljeću ubjedljivo najbolja nacija na Svjetskim prvenstvima i igrat će svoje treće finale u posljednjih 16 godina.

Interesantno da su u Rusiji prije četiri godine na putu ka finalu upravo pobijedili Argentinu, tada je u sjajnom meču bilo 4:3, a neutralni ljubitelji fudbala se nadaju da će se i u nedjeljnom finalu ponoviti golijada.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi