Svi kažu kako nemaju novca, a Barcelona je krenula po još jedan spektakularan transfer
Foto - Pexells

Katalonci su nevjerovatni

Svi kažu kako nemaju novca, a Barcelona je krenula po još jedan spektakularan transfer

Midhat Šljivak

Ekipa Barcelone pokušat će uskoro da završi još jedan spektakularan transfer.

Nakon što su potpisali Roberta Lewandowskog, Raphinhu, Julesa Koundea te Andresa Christensena i Franka Kessieja, Katalonci su krenuli po još jedno veliko ime.

Meta katalonskog kluba je sjajni Portugalac iz Manchester Cityja Bernardo Silva. Španski mediji navode kako će Barcelona učiniti sve da on postane novi član kluba i krenut će žestoko po njega.

Međutim, za razliku od prethodnih transfera dovođenje Silve će biti nešto teže. Razlog je ogromna odšteta koju Manchester City traži za ovog fudbalera, a to je cifra od 80 miliona eura.

Ipak, čelnici Barce su u proteklom periodu pokazali da za njih ne postoji nemoguć posao. Svi tvrde kako klub nema novca, a pojačanja se redaju jedno za drugim.

Sada su svim silama krenuli po 27-godišnjeg Portugalca. Pokušat će brzo završiti transfer i dovesti ga u svoje redove što bio zaista sjajan potez.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Bernardo Silva je prethodnih pet godina proveo u Cityju, a ranije je nastupao za Monaco i Benficu. S Građanima je uzeo brojne trofeje. Nastupio je 251 put i postigao je 48 golova.

Silva je standardni član reprezentacije Portugala za koju je odigrao 70 utakmica i postigao je osam golova.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Leptir_01
Sve je ovo vrhunska ideja, prodaja prava, imena, novi sponzori, srestva su tu pa se krenulo se sa rekonstrukcijom da bude kao nekad, potpisujem sve, pritisak sa svih strana, mnogo se ocekuje sad, moralo se ovako, ali sta ako se ne osvoji nista naredne 2 god, pravo je pitanje, koliki ce dug da bude tada, ovo je karta na sve ili nista, drzimo fige, na papiru izgleda sve to super, ali hoce li biti uigranosti, kasnije kad dodju povrede, na pocetku je sve idealno kao i svugdje, ostaje nam da vidimo...
7 0
King_Kenny
...kriza sve gora i gora,a oni trose li trose...za par godina ce biti kljuc u bravu...
4 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti