Novo argentinsko čudo baca protivnike na koljena, a velikani stoje u redu za njega

Julian Alvarez blista u Riveru

Novo argentinsko čudo baca protivnike na koljena, a velikani stoje u redu za njega

M. Šljivak

Argentinski velikan River Plate osvojio je titulu prvaka nakon što je sinoć deklasirao Racing sa 4:0.

Tim Marcella Gallarda pokazao je da je jednostavno neprikosnoven u Argentini, ali bi sastav velikana od januara mogao biti znatno drugačiji u odnosu na prethodni period.

Trener Gallardo će vjerovatno napustiti klub, a pored njega za odlazak se sprema i čudesni napadač Julian Alvarez.

Ovaj 21-godišnjak je zaludio evropske velikane koji vode veliku bitku za njegov potpis. Juventus je već u Buenos Airesu na pregovorima, a posao im želi pokvariti Real Madrid.

Alvarez je i protiv Racinga pokazao da je zvijezda u najavi. Postigao je pogodak za 2:0 u 48. minuti, a imao je još nekoliko zaista sjajnih poteza.

Posebno je nastradao defanzivac Racing Prado. Njemu je Alvarez u dva navrata u jednom napadu proturio loptu kroz noge i podigao je publiku na tribinama.

Alvarez je ove sezone fenomenalan u dresu Rivera. Odigrao je 42 utaKmice i ima učinak od 21 gola i 13 asistencija.

Nije nikakvo čudo što ga velikani žele u svojim redovima, a moći će ga dobiti za cifru od 20 miliona eura.

Top Komentari

yugopo
Pa ce doci na Cizmu I igrati kao Lautaro Martinez,Koji nikako da odigra cijelu utakmicu ,uvijek odigra 60-70min. Vise Dzeko trcao od Lautara sad u LP a stariji ga 10 godina.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi