Neočekivani junak Borussije u Stuttgartu: Brandt ušao nakon pet minuta i zabio dva gola
Foto - EPA

Trijumf tima iz Dortmunda

Neočekivani junak Borussije u Stuttgartu: Brandt ušao nakon pet minuta i zabio dva gola

Midhat Šljivak

Borussia iz Dortmunda savladala je kao gost Stuttgart s 2:0 u susretu 29. kola njemačke Bundeslige. Oba gola za goste postigao je Julian Brandt.

Odličan meč viđen je na Mercedes-Benz Areni i pravo je čudo što su postignuta samo dva pogotka večeras.

Nije dobro počelo po Borussiju. Već u drugoj minuti meča Giovanni Reyna je u suzama napustio meč zbog povrede. Ušao je Julian Brandt i ispostavio se to kao ključan detalj na ovom meču.

Borussia do vodstva stiže u 12. minuti. Brandt koristi dodavanje Erlinga Haalanda i zabija za 1:0. Pomoćni sudija je prvobitno pokazao ofsajd, ali je VAR ispravio njegovu odluku.

Imao je i Stuttgart veliku šansu sredinom prvog poluvremena. Omar Marmoush je sam pred golom, ali loptu šalje preko gola.

Oglasi

Rezultatom od 1:0 se odlazi na odmor, a u nastavku smo vidjeli još nekoliko sjajnih šansi s obje strane.

Stenzel je pogodio prečku za domaće, Borussia je imala svoje pokušaje, a u 71. minuti gosti stižu do drugog gola. Brandt prekrasno zabija za 2:0.

Potom je Stuttgart krenuo nešto ofanzivnije. Domaći sastav stvorio je još nekoliko sjajnih šansi, ali do kraja susreta se rezultat nije mijenjao i ostalo je 2:0 za Borussiju.

Tim iz Dortmunda je ponovo prišao Bayernu na šest bodova minusa, ali imaju utakmicu više. S druge strane Stuttgart je u borbi za opstanak i trenutno su 15. s 27 bodova, samo jedan više od Arminije i Herthe.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Bundesliga, 29. kolo:

Stuttgart - Borussia 0:2

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi