Nagelsmann zna da Bayern odlučuje o sudbini Barcelone, njegove riječi će zabrinuti sve u Kataloniji

Bavarci neće kalkulisati

Nagelsmann zna da Bayern odlučuje o sudbini Barcelone, njegove riječi će zabrinuti sve u Kataloniji

E. Škorić

Trener minhenskog Bayerna Julian Nagelsmann prisustvovao je danas press konferenciji na kojoj je najavljen sutrašnji spektakl za kraj grupne faze Lige prvaka.

Bayern je sa pet pobjeda osigurao prvo mjesto u grupi, ali u svojim rukama uveliko ima sudbinu Barcelone, koja je trenutno drugoplasirana, ali dva boda prednosti nad trećeplasiranom Benficom mogu da budu nedovoljna.

Prije svega, Barcelona koja nije u nekoj formi gostuje jednoj od najboljih ekipa na svijetu, dok Benficu čeka daleko lakši posao protiv otpisanog kijevskog Dynama. U Barceloni se najviše uzdaju u činjenicu da Bavarcima ovaj meč ništa ne znači, ali i to što će nedostajati nekoliko igrača.

Prema riječima Nagelsmanna, petorica su 'out', ali takođe, Nijemac ističe da će svi oni koji dobiju priliku učiniti sve da ostvare što bolji rezultat. Pretpostavljate - za Bayern je "što bolji rezultat" isključivo pobjeda.

"Goretzka nije mogao završiti trening i neće biti dostupan za sutrašnji meč. Isto vrijedi i za Gnabryja i Choupo-Motinga. Kimmich je također vani jer će se podvrgnuti PCR testiranju u srijedu. Lucas izgleda dobro, vidjet ćemo hoće li biti u kombinacijama za početni tim ili ćemo ga odmoriti za vikend", rekao je Nagelsmann. 

Nijemci su jučer objavili Bayernov sastav i on bi trebao izgledati ovako: Neuer, Sule, Lucas, Upamecano, Davies, Gnabry, Roca, Tolisso, Muller, Musiala i Lewandowski.

Oglasi

Razlika u Barceloni pod Xavijem u odnosu na onu Koemanovu?

"Xavi je kratko vrijeme na čelu tima, ali vidim da se pokušavaju više braniti nego prije. On provodi onaj visoki pritisak koja je vršila i Pepova Barcelona".

"Barcelona još uvijek ima sjajnu ekipu i s moje tačke gledišta, još uvijek su kandidat za naslov. Znam da će početi s određenim pritiskom jer ovise o našem rezultatu i mislim da je dobro što igramo protiv ekipe koja mora da ide na tri boda. No, najvažnija je naša vlastita ambicija i želja da ostvarimo pobjedu", dodao je Nagelsmann.

Hoće li biti velikih rotacija u timu?

"Želim poslati srdačan pozdrav Lisabonu i uvjeriti ih da ćemo izaći s najboljim timom i sa najvećim ambicijama", poručio je Nagelsmann, što naravno posebno raduje tifoze Benfice.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Za kraj je istakao da će mu nedostajati publika jer se igra pred praznim tribinama, ali da će svejedno svi na terenu imati isuviše motiva da pokažu najbolje.

"Liga prvaka je takvo takmičenje da je svaka utakmica nešto posebno i u svakoj idete na pobjedu i dajete sve od sebe, pa će tako biti i ovaj put", dodao je trener Bavaraca.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

karlhajncbrazzzo
Bavarska mašina će ih samljeti u hendikepu.
4 0
Vienner
Kod Bayerna masinerija radi uvijek tako da barsi ostaje kup uefa
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi