Messiju to kroz cijelu karijeru leži na srcu: Žao mi je što nisam bio tu

Argentinac otkrio

Messiju to kroz cijelu karijeru leži na srcu: Žao mi je što nisam bio tu

E. Ganibegović

Lionel Messi je u ponedjeljak po sedmi putu karijeri osvojio Zlatnu loptu.

Iako, po mišljenju mnogih, Argentinac nije zaslužio nagradu ove godine, postao je apsolutni rekorder po broju njenih osvajanja. Za sada ima sedam, dok prvi pratioc, Cristiano Ronaldo, ima pet.

O njegovoj karijeri je manje-više već sve poznato, ali sada je Messi odlučio da otkrije za čime žali, a tiče se njegovih samih početaka u seniorskom fudbalu.

Naime, on je s Barcelonom osvojio Ligu prvaka 2006. godine, ali zbog povrede je propustio finalnu utakmicu protiv Arsenala (2:1).

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Da, žao mi je što nisam bio tu. Tada mi je bilo bitno samo to što ne igram, ali volio bih da sam bio makar na klupi. Povrijedio sam se u osmini finala protiv Chelseaja, učetvovao na putu do osvajanja trofeja i onda u finalu nisam mogao igrati. Žao mi je zbog toga. Osvojili smo Ligu prvaka i nisam bio siguran da će mi se to ponoviti, jer je to takmičenje gdje se teško pobjeđuje", rekao je Messi.

Ipak, Argentinac je Ligu prvaka osvajao još tri puta, 2009., 2011. i 2015. godine s Barcelonom, a vidjet ćemo da li može odvesti i PSG na krov Evrope po prvi put u njihovoj historiji.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi