Nijemci otkrili sastav Bayerna: Četiri promjene u odnosu na Borussiju, ali to Barci neće puno pomoći

Svejedno se radi o jakom timu

Nijemci otkrili sastav Bayerna: Četiri promjene u odnosu na Borussiju, ali to Barci neće puno pomoći

E. Škorić

Barcelona mora da pobijedi Bayern u Minhenu ako želi da osigura plasman u nokaut fazu Lige prvaka.

Istina je da će Bayern biti rasterećen jer je osigurao prvo mjesto i da će možda između dvije naporne bundesligaške utakmice trener Julian Nagelsmann htjeti da odmori neke igrače, ali s obzirom na sastav koji je "procurio" u njemačkim medijima, u Barceloni ne mogu biti mirni.

U odnosu na derbi protiv Borussije Dortmund u subotu, očekuje se u srijedu da Nagelsmann napravi četiri promjene, ali to i dalje ne izgleda kao sastav koji će Barca moći da dobije.

Neuer ostaje na golu, Sule, Lucas Hernnadez i Dayot Upamecano ispred, bočne pozicije pripast će Alphonsu Daviesu i Sergeu Gnabryju, u sredini Marc Roca i Corentin Tolisos, a naprijed Thomas Muller, Musiala i Robert Lewandowski.

Dakle, u odnosu na duel sa Borussijom nema Sanea, Comana, Goretzke i Pavarda, ali njihove zamjene i više su nego dobre.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Barcelona će tako imati paklen zadatak iako se igra pred zatvorenim tribinama, a teško da se Katalonci mogu osloniti na Benficu koja igra protiv otpisanog kijevskog Dynama.

Kolo prije kraja, Bayern je u grupi E maksimalan sa 15 bodova. Barcelona ima sedam, Benfica pet, a Dynamo jedan bod. U prvoj utakmici Barcelonu je Bayern nadigrao na Camp Nou sa 3:0, a Xavijev tim je za vikend doživio domaći poraz od Betisa (0:1).

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1582456981
Ispade Barcelona ove godine ranije nego predhodnih.... Rekoh ja to nako poraza u Lisabonu.
3 2
rocccavela
valjda da se mogu osloniti na Dynamo, ne na Benficu? :D
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije