Bayernovi stranci otkrili da postoji problem: "Ne razumijemo Nagelsmanna dok priča o taktici"

Teško im je razumjeti njemački

Bayernovi stranci otkrili da postoji problem: "Ne razumijemo Nagelsmanna dok priča o taktici"

Edmir Škorić

Atmosfera u timu Bayerna napeta je i nakon osvojenog prvenstva Njemačke.

Bayern je s lakoćom došao do 35. bundesligaške titule, ali kao da ni to nije dovoljno nakon nesretne eliminacije od Villarreala u četvrtfinalu Lige prvaka.

Njemački dnevnik "Kicker" tvrdi da se stranci koji igraju u ekipi Bayerna žale na trenera Juliana Nagelsmanna, jer prema njihovim tvrdnjama - govori prebrzo.

Nedavno su nakon poraza od Mainza igrači Bayerna odlučili da odu na Ibizu na odmor, što je izazvalo ogromne reakcije, ali je sportski direktor Hasan Salihamidžić uvjeravao da je sve bilo dogovoreno i prije gostovanja u Mainzu i da nema potrebe da se pravi buka oko toga.

Nagelsmann je za to saznao među zadnjima, ali je rekao kako im nije tata i kako ne može brinuti o tome gdje se i kada nalaze.

"Kicker" navodi da su se stranci požalili da Nagelsmanna ništa ne razumiju kada govori o taktici jer govori prebrzo. Kako im njemački nije maternji jezik, teško razumiju Nagelsmanna dok priča savršen njemački jezik i čini se prebrzo za pojedine zvijezde Bayerna.

Ranije je Kerry Hau iz Sport1.de objavio da dva igrača Bayerna otvoreno kritikuju metode talentovanog trenera, uključujući i neke komplicirane vježbe. Jedan od njih je Robert Lewandowski, koji vjeruje da su male šanse dati gol u novoj postavi ako je protivnička odbrana duboko uvučena i organizovana poput Villarreala.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Nagelsmann je demantovao sve te izvještaje, rekavši da se "Robert ne izolira, vrlo često mu dolazi i razgovara o tehničkim stvarima".

Iako je osvojen samo jedan trofej, Nagelsmann će ostati trener Bayerna jer je dobio podršku čelnika kluba, a mladi stručnjak ima ugovor do juna 2026. godine. Njegova ekipa će sezonu 2021/22 okončati domaćom utakmicom protiv Wolfsburga narednog vikenda.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Goran86
Lako je naci izgovor
3 0
Mad_max
Bože sačuvaj. Hasan treba sve da vas natjera da naučite njemački. Tu zarađujete hljeb, ustvari desetine miliona, a nemate obraza bar da naučite jezik države koja vam sve daje. Sramota.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi