Ganjao sudije po terenu i vrijeđao ih, danas kažnjen i vidjelo se ko je i šta je Bayern u Njemačkoj

Nagelsmann može odahnuti

Ganjao sudije po terenu i vrijeđao ih, danas kažnjen i vidjelo se ko je i šta je Bayern u Njemačkoj

E. Čaušević

Bayern je prošle sedmice razočarao svoje navijače neočekivanim porazom na gostovanju kod Borussije Monchengladbach, a u centru pažnje našao se trener gostiju Julian Nagelsmann zbog uvreda na račun sudija zbog čega je danas zvanično kažnjen.

Bavarci su u Monchengladbach otputovali nakon sjajne pobjede u Parizu protiv PSG-a u osmini finala Lige prvaka, te se očekivalo da će i protiv Borussije biti na istom nivou, ali se to nije desilo.

Klub iz Minhena je u sjajnom meču na kraju poražen sa 3:2, a taj poraz je itekako teško pao Nagelsmannu koji je smatraju da su sudije itekako oštetile Bayern u toj utakmici.

Nagelsmann je nakon utakmice odmah krenuo prema sudijama kako bi im rekao ono što ima, a to uopšte nisu bile lijepe riječi.

Trener Bayerna je dobacivao razne uvrede sudijama i već tada bilo je jasno da ga čeka žestoka kazna jer su takve stvari u Njemačkoj strogo zabranjene.

Njemački mediji su špekulisali da će Nagelsmann čak biti suspendovan na nekoliko utakmica zbog svega to je uradio u Monchengladbachu, ali se još jednom vidjelo kakav status u Njemačkoj ima Bayern.

Oglasi

Danas je zvanično potvrđeno da je Nagelsmann kažnjen, a čelnici Bundeslige objavili su da od suspenzije neće biti ništa i da će trener Bayerna dobiti samo novčanu kaznu.

Nagelsmann je kažnjen s 50.000 eura i to će morati platiti iz svog džepa, ali jasno je da to njemu neće uopšte biti nikakav problem i da je odlično prošao nakon svega.

Čini se da je i trener Bayerna bio iznenađen takvom kaznom i poručio je da ju prihvata i da neće uložiti nikakvu žalbu na nju, te da će u narednim danima platiti ono što je dužan.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Navijači ostalih klubova iz Bundeslige su iznenađeni takvih ishodom jer su svi bili sigurni da ća Nagelsmann biti suspendovan na nekoliko utakmica, ali na kraju se jasno vidjelo ko je i šta je Bayern u Njemačkoj.

Pored verbalnih uvreda na račun sudija Nagelsmann je navodno i šakom udario u vrata svlačionice sudija, ali zbog svega toga dobio je samo novčanu kaznu.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ako mogne na rate je otplacivat jos bolje, po mogucnosti bez kamate
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi